Solidarna naknada od 3 lipe po kilovatu struje

Vlada bi na sjednici trebala donijeti uredbu na temelju koje bi kućanstva ubuduće na cijenu električne energije trebala plaćati solidarnu naknadu od tri lipe po kilovatsatu, čime bi se financirala energija za kućanstva iz kategorije ugroženih kupaca.

Pred Vladom je i nekoliko drugih uredbi iz područja toplinarstva i električne energije.

Prema prijedlogu Uredbe o izmjenama i dopunama Zakona o tržištu toplinske energije, određuje se mogućnost da se odluka o ugradnji zasebnih mjerila toplinske energije u zgradi donese s 90 posto glasova suvlasnika, koji se računaju po suvlasničkim dijelovima.

Bitna je novina i omogućavanje isključenja zgrade iz toplinskog sustava uz podnošenje zahtjeva ovlaštenog predstavnika suvlasnika, na temelju prethodno postignute suglasnosti 90 posto glasova suvlasnika koja se računa po suvlasničkim dijelovima na zajedničkom mjerilu toplinske energije te uz prethodnu suglasnost distributera i opskrbljivača.

Uredbom o izmjenama i dopunama Zakona o tržištu električne energije, Vlada želi stvoriti pravne pretpostavke za početak rada hrvatske burze kao i drugih burzi električne energije iz Europske unije na teritoriju Republike Hrvatske.

Vlada bi na sjednici trebala dati suglasnost i državno jamstvo Hrvatskim autocestama (HAC) za kredit od 100 milijuna eura, radi podmirenja dospjelih kreditnih obveza.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...