Tri tisuće Finaca doći će u Zadar avionom

Jučer je u 13 sati održana konferencija za novinare kojom je Turistička zajednica Zadarske županije htjela predstaviti novog partnera Zračne luke Zadar, turističku agenciju We Travel iz Finske.

Finci bi trebali organizirati čarter letove u predsezoni i posezoni kojima bi oko 3000 njihovih sugrađana trebalo sletjeti u naš grad.

Naša je tvrtka već surađivala sa zadarskim hotelskim kućama i ovo je samo kruna te suradnje. Odlučio sam da ću postaviti letove na zadarski aerodrom, a letjet ćemo iz čitave Finske. Imamo postavljenih 8 letova za proljeće. Krećemo 2. svibnja. Druga serija letova bit će od kraja kolovoza do sredine listopada. Riječ je uglavnom o gostima iznad 55 godina. Naglasak na predsezoni i posezoni upravo je ono što je odgovara objema stranama. Nama je interesantna predsezona zato što je i vama interesantna, rekao je direktor We Travela Goran Kuzmanovski.

Direktorica TZ Zadarske županije Mihaela Kadija bila je na istoj valnoj duljini te je istaknula kako su Zadru nedostajali letovi sa skandinavskog tržišta.

Ako zanemarimo činjenicu da Kadija nije imala najbolje ocjene iz geografije, jer Finska nije skandinavska zemlja, generalno je u pravu – nordijski gosti već duže vrijeme nedostaju Zadru.

Hoće li nam nedostajati i Ryanair, iz turističke zajednice nisu mogli jasno potvrditi – nema službene potvrde o tome hoće li Ryanair, taj za Zadar iznimno važan avioprijevoznik, sljedeće godine početi s letovima kasnije nego inače, o čemu se u zadnje vrijeme naveliko šuška.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...