“Domoljubna” u Ninu: “Aktualna Vlada četiri je godine blokirala razvoj zadarskog kraja!”

Domoljubna koalicija nastavlja s predizbornim skupovima diljem Zadarske županije. Tako su se i u Ninu u Domu kulture okupili Ninjani te žitelji Vira,  Privlake i Vrsi.  Kandidati s liste Domoljubne koalicije Božidar Kalmeta, Josip Bilaver i Ante Župan brojne su članove i simpatizere pozvali da izađu na izbore 8. studenog. Na ovim izborima nije važan samo pojedinac, važna je jaka politička opcija koja je spremna voditi Hrvatsku, a to je Domoljubna koalicija predvođena Hrvatskom demokratskom zajednicom, koja je jedina alternativa aktualnoj Kukuriku Vladi i  koja će donijeti stvarne pozitivne promjene, poručili su kandidati.

O zapostavljanju  Zadra i Zadarske županije u protekle četiri godine od strane aktualne državne vlasti govorio je kandidat na listi i gradonačelnik Zadra, Božidar Kalmeta.

– Zahvaljujući DUDI-ju, bivša vojarna Šepurine još uvijek stoji zapuštena jer nisu htjeli prepustiti upravljanje tim kompleksom Gradu Ninu koji je već do sad, da je bilo sluha, mogao njene objekte staviti u turističku funkciju ili izgraditi toliko potrebnu sportsku dvoranu. Ne samo da nisu ni lipe dali Ninu, nisu dali niti lipe nijednom gradu i općini u ovoj  županiji. Čak što više, uzeli su dio prihoda kako bi  ih doveli u još težu situaciju, nastavio je Kalmeta.

– Zbog svega toga, dragi prijatelji, uvjeren sam da ćete nedvojbeno prepoznati kome na ovim parlamentarnim izborima, 8. studenog, treba dati glas.

– Otkad su došli na vlast prije četiri godine i podigli PDV s 23 na 25% od građana i gospodarstvenika godišnje uzimaju 3 i pol milijarde kuna što je velik novac i za jača gospodarstva od našeg. No, gdje je taj novac uložen, reinvestiran, vraćen građanima kroz poticaje i pomoć sufinanciranju lokalnih projekata i investicija, to se nigdje ne vidi, kazao je kandidat na listi Ante Župan. – Naprotiv, u njihovom mandatu broj nezaposlenih porastao je za 55 tisuća, 100 tisuća ljudi je napustilo zemlju, PDB je pao 4 milijarde i 100 milijuna kuna u ovom periodu, a zaduženost države je 288 milijardi kuna, podsjetio je Župan.

Govoreći o nezaposlenosti, posebice mladih, kandidat na listi Domoljubne koalicije, Josip Bilaver, upozorio je da je samo prošli mjesec posao izgubilo preko 13 tisuća ljudi.

– U čemu to Hrvatska raste, zapitao se Bilaver.

– Hrvatska raste jedino u vanjskom dugu, broju nezaposlenih, iseljenih, blokiranih…Domoljubna koalicija ima program i ljude za bolju i jaču Hrvatsku. Pomeli smo ih na prvim euro-izborima, na drugim, na lokalnim izborima na predsjedničkim, a pomest ćemo ih i na parlamentarnim za koji dan, poručio je Bilaver.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...