Kujundžić u Zadru: “Trebaju nam projekti, a ne prepucavanja!”

Ove subote u Zadru je Hrvatska zora predstavila svoju listu za IX. Izbornu jedinicu.

Nositelj liste je umirovljeni stožerni brigadir HV-a i diplomirani pravnik Živko Zrilić koji je otvorio predstavljanje i listu Hrvatske zore predstavio riječima:

– Vjerojatno naša imena ne znače baš puno, jer naših imena nema na listama DORH-a, niti na listama USKOK-a, niti na onima koje istražuje policija. Mi vam vjerojatno s te strane nismo zanimljivi, ali ono što vam ja mogu reći, o listi Hrvatske zore je da se ovdje mahom radi o mladim ljudima, iznad svega hrabrim ljudima, slobodnim ljudima, ono na što smo posebno ponosni je na naših šest dama.

Nakon Zrilića, okupljenima su se obratile i tri od ukupno šest dama sa liste. Zadranka Martina Magaš  istaknula je važnost poboljšanja statusa hrvatskog obrtništva i poduzetništva u stvaranju domaćeg zdravog i stabilnog gospodarstva. Ivana Šoda iz Šibenika osvrnula se na nasušnu potrebu naroda za promjenama nakon 25 godina samo konstantne izmjene dosadašnjih loših vladajućih opcija. Na kraju je Marijana Vladović iz Zadra akcent stavila na depolitizaciju poslova na način da se zapošljavaju podobni, a ne sposobni.

Predstavljanje je došao podržati i prof. dr. Milan Kujundžić, predsjednik Hrvatske zore i nositelj liste Hrvatske zore u X. izbornoj jedinici koji je rekao kako je imao niz kontakata sa investitorima koji žele ulagati u Hrvatsku, ali im je uvjet uređena država.

– Imaju oni svoje interese, oni će to naplatiti, ali naši su interesi veći. Napraviti brzu prugu Beč – Zagreb – Split sa odvojkom za Zadar, a to znači produženje turističke sezone za najmanje 50 do 80 posto, to znači investicije, to znači pokretanje građevinske operative, to znači zaposlenost, a to znači isto tako da Ravni Kotari, Dalmatinska zagora, Neretva, otoci počinju proizvoditi hranu, koju ćemo prodavati ovdje, jer možemo ju proizvesti ovdje. To su konkretni projekti, a ne prepucavanja, zaključio je Kujundžić.

Lista Hrvatske zore za IX. izbornu jedinicu je sljedeća:

1. ŽIVKO ZRILIĆ

2. ILKO TRANFIĆ

3. MARTINA MAGAŠ

4. IVANA ŠODA

5. TIHA VUČEMILO

6. MARIJANA VLADOVIĆ

7. MARINA ĆALETA

8. IVA RADOVIĆ

9. TOMISLAV LEMAC

10. IVAN ĆOSO

11. JOSIP ŠULJAK

12. DAMIR ROŽIĆ

13. VENCISLAV DŽEPINA

14. SELIMIR VUKŠIĆ

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...