Nova teorija: najpoznatiji Židovi bankari namjerno su potopili Titanic?

Ugledni američki internetski portal Business Insider iznio je na svjetlo dana novu teoriju zavjere prema kojoj su Rothschildi, najpoznatija židovska bankarska obitelj, odgovorni za potonuće slavnog broda Titanic i tragediju koja je zbog toga nastala. Interes? Novac!

Naime, na Titanicu su se nalazili i na njemu poginuli najveći protivnici sustava banaka federalnih rezervi, oslonca današnjeg američkog bankarskog, financijskog i monetarnog sustava. Taj sistem i dan danas mnogi krive da je zbog svoje za američku vladu iznimno bitne, ali krhke prirode, bio povod za pokretanje brojnih ratova u kojima je sudjelovao SAD.

Ti protivnici federalnih rezervi o kojima teorija govori bili su Benjamin Guggenheim, Isa (Isidor) Strauss i David Astor – stvarni, bogati ljudi čiji je život uistinu okončan prilikom havarije Titanica.

No, kakve veze Rothschildi imaju s cijelom tom pričom? Pa, jednu “sitnu” poveznicu – oni su vlasnici banaka u sustavu federalnih rezervi. Mislite da nitko ne bi potopio brod s 3.500 putnika radi ubojstva tri čovjeka? Čini se da Rothschildi, koje se optužuje da su čak financirali nacizam odgovoran za ubojstvo 6 milijuna pripadnika njihovog naroda, od ničega ne prezaju.

Tada najveći brod na svijetu potopio se 1912. godine, a federalne rezerve krenule su s radom u 1913. godini. Slučajnost? Pa, ako ćete vjerovati ovoj stranici onda uistinu i je.

Ipak, Business Insider ne staje tu. Ako zađemo dublje u teoriju isplivat će ime J.P. Morgana, financijera u mutnom koji je uspostavio danas istoimenu investicijsku banku. Navodi se da je upravo on naredio potapanje Titanica, a s obzirom na njegovu povezanost s bankama federalnih rezervi i činjenicu da je bio pravi vlasnik Titanica (bio je vlasnik tvrtke International Mercantile Marine koja je bila vlasnik White Star Linea koji je bio vlasnik slavnoga broda) takvo što se uopće ne čini nemogućim. Zanimljivo je i to kako je J.P. Morgan isprva najavio da će prisustvovati prvom putovanju Titanica, upisavši se na listu gostiju, ali je potom otkazao. Slučajnost?

Što je sve tu istina, a što fikcija, teško je procijeniti. Je li potonuće Titanica uistinu samo nesretan slučaj ili su možda stvarno za tu nesreću krive tajne organizacije i društva? Bez nekog sustavnijeg bavljenja ovom temom, možda nikada nećemo ni doznati, ali, kako se kaže, gdje ima dima ima i vatre pa treba u sve sumnjati i ništa ne uzimati zdravo za gotovo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...