Otočani putuju u Bruxelles na Europski tjedan regija i gradova!

Na poziv zastupnika ORaH-a u Europskom parlamentu, Davora Škrleca, u Bruxellesu će od 13. do 15. listopada boraviti 30-ak predstavnika udruga civilnog društva za održivi razvoj i lokalnih akcijskih grupa (LAG) s područja otoka i gradova dalmatinskih i primorskih županija. Cilj njihova posjeta je upoznati se s radom institucija Europske unije te sudjelovati u Europskom tjednu regija i gradova (The Open Days 2015) koji će se ove godine u Bruxellesu održati od 10. do 15. listopada.

Tijekom trajanja ove manifestacije gradovi i regije diljem Europske unije predstavit će svoje sposobnosti u provođenju kohezijske politike i stvaranju novih radnih mjesta ističući pritom važnost razvoja na lokalnoj i regionalnoj razini. Zastupnik Škrlec smatra kako je ovaj događaj izvrsna prilika za predstavnike sektora civilnog društva koji dolaze iz manjih sredina, osobito otoka.

– Kroz posjet naši će predstavnici imati priliku stjecati nova znanja i vještine te se povezati s europskim stručnjacima u području lokalnog i regionalnog razvoja. Održivi razvoj i zelena radna mjesta rješenja su za ostanak i vraćanje mladih na otoke. Nadam se kako će stečeno iskustvo i znanje prenijeti u svoju sredinu na dobrobit svoje lokalne zajednice, poručio je Škrlec.

30-ak predstavnika koji će posjetiti Bruxelles: Udruga Buđenje (Šolta), Udruga Održivi otok (Jelsa, Hvar), Udruga Šoltanski glazbeni zbor Olinta i Općina Šolta, ANTROPOP (Rab), TZ Lastovo, TZ Komiža, Nezavisna udruga mladih Fabrika ideja, LAG Škoji, Udruga Anatomija otoka – centar za istraživanje i razvoj, Grad Vis, Lab 852 d.o.o., Udruga Tartajun , Udruga Krok, Udruga “Sportsko društvo TAKMAC”, Ragbi klub Brač, Udruga Hrapoćusa, Kazalište BESA, Udruga za promicanje održivog razvoja Trim-Vrboska, Udruga Argonauta (Tisno), 100% RES Susak i Udruga Mogu (Split).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...