Zadarska policija uhvatila skupinu dilera kokaina na čelu s Talijanom

Policijski službenici Odjela kriminaliteta PU Zadarske prekinuli su krijumčarsku rutu kokaina. Rezultat je to višemjesečnog istraživanja nad više osoba koje se sumnjiči za zlouporabu opojnih droga.

Kako doznajemo, istraživanje je započelo još prije ljeta kada su službenici Odjela za droge došli do saznanja da se 39-godišnji državljanin Italije, koji godinama živi i radi u Zadru, bavi preprodajom droge te da je u kontaktu sa zadarskim narko miljeom.

Talijana se sumnjiči da je u proteklih nekoliko mjeseci angažirao četvoricu muškaraca sa zagrebačkog područja u dobi od 36, 38, 39 i 42 godine, radi preprodaje gotovo 200 grama kokaina vrijednog stotinjak tisuća kuna.

Dileri su “padali” jedan za drugim – u sklopu opsežnog kriminalističkog istraživanja policijski službenici Policijske uprave zadarske najprije su početkom rujna u Ulici Ante Starčevića u Zadru zatekli 39-godišnjaka sa 100 grama kokaina za kojeg se sumnja da ga je nabavio na nagovor i za račun 39-godišnjeg talijanskog državljanina, radi daljnje preprodaje.

Potom je početkom listopada u ruke policiji “pao” i 42-godišnjak, koji je na zadarskom području zatečen s 50 grama kokaina i nekoliko desetaka tisuća kuna također namijenjenih 39-godišnjaku.

Potkraj listopada policajci su na zadarskom području zatekli 36-godišnjaka s 30 grama kokaina kojeg je trebao predati 39-godišnjaku. Sva pronađena droga i novac su im oduzeti.

U završnici istraživanja, u srijedu su na zadarskom području uhićeni 39-godišnjak, 36-godišnjak i 38-godišnjak kod kojih su pronađene manje količine kokaina i marihuane te mobilni telefoni i drugi predmeti povezani s ovim kriminalističkim istraživanjem, a nakon obrade svi su, uz kaznene prijave zbog sumnje u više kaznenih djela nedozvoljene proizvodnje i prometa drogama, privedeni pritvorskom nadzorniku, a potom i sucu istrage Županijskog suda u Zadru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...