Prevarili građane za pola milijuna kuna, ne štedeći ni najpotrebitije!

Dvojica muškaraca sa sjevera Hrvatske udružila su svoje snage i lažno se predstavljajući prevarili čak 17 osoba na zadarskom području. Prevaranti su podijelili uloge kako bi “pokrili” što širi krug ljudi.

Stariji je muškarac, u dobi od 46 godina, tako u proteklih nekoliko mjeseci stupio u kontakt s više osoba s područja Zadarske županije i lažno se predstavivši kao posrednik pri rješavanju statusa mirovine, od njih primio naknade u visini od tisuću pa sve do nekoliko desetaka tisuća kuna. Osim što su pljačkali umirovljenike, “dijelili” su i novac iz fondova.

Naime, njegov mlađi suradnik, 39-godišnjak, lažno se predstavljao kao djelatnik agencije za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova Europske unije. Stupio je u kontakt s više osoba i od njih je za obavljanje svojih usluga pri posredovanju, kao i usluga izrade projektne dokumentacije, također naplatio iznos od tisuću do nekoliko desetaka tisuća kuna.

Mirovine i novci iz fondova nikad nisu stigli, pa su s čitavom situacijom zadarsku policiju upoznale upravo oštećene osobe, a budući da postoje saznanja o tome da su na opisane načine prevarili i druge osobe, ovo kriminalističko istraživanje se nastavlja.

Zasad poznata ukupna materijalna šteta iznosi gotovo pola milijuna kuna, a dvojac je uz kaznenu prijavu priveden sucu istrage Županijskog suda u Zadru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...