projekcija filma u Gradskoj knjižnici

Tjedan dojenja: “Mliječna staza – svaka majka ima svoju priču”

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Povodom Tjedna dojenja, koji se u Europi obilježava u prvom tjednu listopada, imat ćemo priliku pogledati film “Mliječna staza – svaka žena ima svoju priču”. Projekcija filma održat će se u Gradskoj knjižnici Zadar u srijedu, 7. listopada, od 18 do 20 sati.

“Mliječna staza” je dokumentarni film o stanju dojenja u SAD-u i situaciji u kojoj su se majke našle nakon gotovo stoljeća medicinskih procedura koje su ih odvajale od novorođenčadi odmah po rođenju i medicinskih savjeta koji su uporno majkama slali poruku da njihovo mlijeko nije dovoljno dobro, o najuspješnijoj reklamnoj kampanji u povijesti marketinga – onoj u kojoj su proizvođači zamjena za majčino mlijeko uvjerili majke da dojke zamijene bočicama, o tome kako je dojka seksualizirana i postala objekt požude, a ne simbol majčinstva.

Ali, “Mliječna staza” je i film o ženskoj mudrosti i znanju koje prebiva u svakoj ženi i koja nas poučava kako to znanje osvijestiti i vratiti vjeru u vlastito tijelo. To je film koji nadahnjuje žene i sve one koji vjeruju u žensku snagu i mudrost.

Trajanje filma 90 minuta, a organizator projekcije je Udruga RODA.

Ostavi komentar koristeći Facebook