U Zadarskoj županiji gotovo 12 tisuća blokiranih građana

Prema najnovijem izvješću Financijske agencije o blokadi građana, broj blokiranih građana Zadarske županije iznosi 11.598. Stavljeno u nacionalni kontekst, riječ je o 6.82 posto ukupnog broju stanovnika, kao i 10.39 posto u ukupnom broju radno sposobnog stanovništva.

Blokirani zadarski građani duguju ukupno 1.4 milijarde kuna, od čega se manji dio iznosa odnosi na dug prema državi i jedinicama lokalne samouprave, a veći dio iznosa je dug prema ostalim vjerovnicima, među kojima su vrlo vjerojatno najzastupljenije banke.

Što se situacije na nivou države tiče, zbog neizvršenih osnova za plaćanje, dana 31. kolovoza 2015. godine, najviše dužnika i jednako tako najveći iznos njihovog duga zabilježen je u Gradu Zagrebu.

U odnosu na ukupan broj stanovnika županije, najviše je blokiranih građana u Koprivničko-križevačkoj županiji, a njihov je udio u ukupnome broju stanovnika 9,7%. U odnosu na broj radno sposobnog stanovništva, najviše je blokiranih građana također u Koprivničko-križevačkoj županiji (udio 14,5%), a prema istom kriteriju slijede Sisačko-moslavačka (13,5%), Virovitičko-podravska (12,9%), Bjelovarsko-bilogorska (12,8%) te Osječko-baranjska županija (12,5%).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...