otuđivali gumenjake, vanbrodske motore, jet-skije i ronilačku opremu

Uhićeni Slovaci koji su krali plovila i opremu na području Zadra i Rijeke; Oštetili vlasnike za više stotina tisuća kuna!

Arhiva, ilustracija
Tamni način

Policijski službenici I policijske postaje Zadar u suradnji s Policijskom upravom primorsko-goranskom, uhvatili su dva Slovaka u dobi od 40 i 27 godina koje se sumnjiči da su tijekom ljeta, na zadarskom i riječkom području, otuđivali gumenjake, vanbrodske motore, jet-skije i ronilačku opremu vrijedne više stotina tisuća kuna!

Njih se sumnjiči da su na Viru još u travnju provalili u kuću u vlasništvu Čeha iz koje su ukrali dva jet-skija Yamaha s prikolicama, dva kompleta ronilačke opreme i odijela za jet-ski vrijedne preko sto tisuća kuna.

Također su osumnjičeni za krađu vanbrodskog motora iz dvorišta kuće u vlasništvu 59-godišnjaka vrijednog 70-ak tisuća kuna. Osim toga, u travnju su u Ninu s parkirališta otuđili još jedan jet-ski s prikolicom i čekić za mini bager težak 150 kilograma! Ukupna vrijednost ovih ukradenih stvari premašuje 30 tisuća kuna.

Policija je u sklopu kriminalističkog istraživanja pronašla dvije njihove jazbine – jednu na Silbi, a drugu u Zadru. Zatečena ukradena imovina (doduše, tek dio nje) je vraćena vlasnicima, a slovački lopovi su privedeni.

Slovake se sumnjiči kako su slična kaznena djela počinili i na području Kvarnera te su nakon uhićenja odvedeni pred suca istrage Županijskog suda u Rijeci.

Iz lopova se želi izvući informacija o drugim počinjenim kaznenim djelima, primjerice mijenjanju serijskih brojeva s vanbrodskih motora i otuđenih plovila te prijevozu istih preko granice.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar