Kako klimatske promjene utječu na gospodarstvo Dalmacije?

Vjeran Piršić održat će u četvrtak, 12. studenog 2015. s početkom u 18 sati, u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar predavanje pod nazivom “Zašto smatramo da već započete klimatske promjene prijete slomom gospodarstva (i) u Dalmaciji”.

Na predavanju će predstaviti knjigu bivšeg francuskog ministra zaštite okoliša Pascala Canfina, pod naslovom “Klima-30 pitanja za razumijevanje konferencije u Parizu”. Knjiga je prevedena je na hrvatski jezik u sklopu priprema za konferenciju o klimatskim promjenama (COP21), a predsatvaljanj knjige širom Hrvatske održavaju se na inicijativu “Hrvatskog panela za klimatske promjene” i uz podršku Francuskog veleposlanstva u Zagrebu.

“Hrvatski panel za klimatske promjene” je “ad hoc” okupljena grupa od 40-tak hrvatskih stručnjaka iz raznih domena; energetike, ekologije, ekonomije, poljoprivrede i sociologija koji su uz podršku brojnih aktivista i organizacija civilnog društva, prvenstveno ekoloških udruga, pokrenuli izradu stručne platforme za COP 21 konferenciju i koja namjerava intenzivno raditi na implementaciji rezultata i preporuka, prvenstveno na lokalnoj razini.

Predavanje organizira udruga “Eko-Zadar”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...