Nestašica cjepiva protiv gripe u Zagrebu, Splitu, Dubrovniku

Za ovu je sezonu HZJZ nabavio 260.000 doza cjepiva, kao i prošle godine, kada je u svim županijama preostalo neupotrijebljeno između 5 i 15 posto cjepiva.

Cjepiva protiv gripe ponestalo je u Zagrebu, Splitu, Dubrovniku, Šibeniku, Sisku, Rijeci i Zaboku pa je HZJZ u tamošnje zavode preusmjerio višak cjepiva iz Varaždina.

“Cjepivom iz Varaždina pokrit će se većina potreba, a za manje nepodmirene potrebe pokušat ćemo dokupiti cjepivo”, kažu u HZJZ-u i dodaju da na početku ovogodišnje sezone cijepljenja nije bilo moguće predvidjeti ovako velik odaziv na cijepljenje u nekim županijama.

Za ovu je sezonu HZJZ nabavio 260.000 doza cjepiva, kao i prošle godine, kada je u svim županijama preostalo neupotrijebljeno između 5 i 15 posto cjepiva. Međutim, prošle sezone u Hrvatskoj, kao i u Europi, vladala je epidemija gripe i HZJZ je u travnju ove godine bilježio gotovo 80 tisuća oboljelih i pet smrtnih slučajeva zbog gripe. Godinu prije toga, za usporedbu, oboljelo je 12.000 građana, piše Večernji list.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...