ŠC “Višnjik” izbacuje iz upotrebe zabranjeni rashladni plin R22

Grad Zadar pokrenuo je postupak nabave bagatelne vrijednosti u predmetu “Zamjena tvari R22 s alternativnom tvari R 407C u Športskom centru Višnjik, evidencijski broj nabave BP 46/15”, izvijestili su iz Grada putem svoje službene stranice.

– R22 je zabranjen pa ga je potrebno zamijeniti. Na natječaj smo se javili u dogovoru s Gradom, budući da mi kao trgovačko društvo to nismo mogli učiniti. Grad je dobio potrebna sredstva, a sad se kreće u postupak bagatelne nabave, rekao nam je Denis Karlović, direktor ŠC-a “Višnjik”.

Krajnji rok za dostavu ponuda je 1. prosinca 2015. do 14 sati, a obrazac ćete pronaći na sljedećoj poveznici: http://www.grad-zadar.hr/javnanabava/zamjena-tvari-r22-s-alternativnom-tvari-r-407c-u-sportskom-centru-visnjik-189.html.

Inače, sukladno Propisima EU o tvarima koje oštećuju ozonski sloj i fluoriranim stakleničkim plinovima , a koji su na snagu stupili 1. srpnja 2013. godine ulaskom u Uniju, Hrvatska mora do 31.12.2015. godine iz korištenja izbaciti freon i druge rashladne plinove koji oštećuju ozonski omotač, a u ovu kategoriju se ubraja i spomenuti R22. Postupak bagatelne nabave tako je s obzirom na zadani rok pokrenut, kako bi se narodski reklo, u “5 do 12”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...