U Bruxellesu u racijama 16 uhićenih, ali ne i najtraženiji bjegunac!

U Bruxellesu te belgijskim gradovima Charleroiu i Liégeu, završile su policijske antiterorističke akcije. Policija je zamolila medije i javnost da ne objavljuju informacije o samim akcijama, a medijima se nakon ponoći obratio i državni tužitelj.

Državni tužitelj je na novinskoj konferenciji priopćio kako je u 19 racija večeras uhićeno 16 osoba, ali među njima nije i najtraženiji bjegunac Salah Abdeslam. Prilikom racija nije pronađeno oružje niti eksplozivi. Dva pucnja su ispaljena tijekom operacije u Molenbeeku.

Podsjetimo, policija je zatvorila nekoliko ulica u centru Bruxellesa, no nisu otkrivene nikakve službene informacije. Pretpostavlja se kako je riječ o lovu na Salahu Abdeslama za kojeg se sumnja da se nalazi u Bruxellesu, a umiješan je u terorističke napade u Parizu prošlog tjedna.

Britanski Telegraph javlja kako je policija stanovnicima centra grada naložila da se odmaknu od prozora, a navodno nad gradom nadlijeću i helikopteri. Također, gosti u hotelu trenutno ne smiju izlaziti na ulice.

Policija je zamolila medije i javnost da informacije o policijskoj akciji ne dijele na društvenim mrežama.

Belgijske su vlasti u nedjelju navečer odlučile zadržati razinu uzbune u Bruxellesu na najvišoj mogućoj razini zbog mogućnosti terorističkih napada, zbog čega ni u ponedjeljak neće prometovati podzemna željeznica, a sve škole u Bruxellesu bit će zatvorene.

– Pribojavamo se napada poput onih u Parizu, što znači da bi neki pojedinci mogli izvesti napade u Bruxellesu na više mjesta i u isto vrijeme”, izjavio je premijer Michel nakon sastanka nacionalnog Vijeća sigurnosti.

Podsjetimo, informacije od izvora bliskih istrazi govore da je najvjerojatnije u večeri napada Abdeslam bio vozač crnog Renault Clia koji je”ostavio” trojicu bombaša samoubojica u blizini stadiona koji se nalazi u pariškom naselju Saint Denis.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...