Velika promjena: Novi iPhone ostaje bez utora za slušalice?

Apple je često iz generacije u generaciju stanjivao iPhone, no ove godine smo dobili neznatno deblji iPhone 6S u odnosu na prošlogodišnju šesticu. No, u nastojanju da predstave što tanji telefon, sljedeće godine mogli bi dobiti prvi iPhone bez 3,5 mm utora za slušalice na kakav smo naviknuti već godinama na svim telefonima.

Japanski MacOtakara navodi kako bi  slušalice na sljedećoj generaciji tako trebali spajati preko Lightning konektora koji se sada koristi za napajanje i spajanje s računalom.  Oni koji bi htjeli koristiti klasične slušalice, trebali bi imati nekakav adapter.

Ovakav bi potez donio nešto više od milimetra uštede na debljini telefona, ali i mogućnost da se koriste naprednije slušalice koje bi mogle koristiti mogućnosti ovog konektora.

Naravno, do dolaska novog iPhonea 7 ostali su još mjeseci, stoga ovakve glasine treba uzeti s velikom dozom rezerve. Naime, pitanje je bi li proizvođači masovno počeli nuditi Lightning slušalice, uz već postojećih nekoliko modela na tržištu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...