“Zvizdana” slave i u Minsku!

Igrani film “Zvizdan” Dalibora Matanića nagrađen je na International Film Festival u Minsku nagradama za najboljeg redatelja i najbolju filmsku fotografiju, tako da je od premijere u Cannesu u svibnju prikupio osamnaest nagrada i tri priznanja, priopćila je Kinorama, producent filma.

Minsk International Film Festival najzačajniji je festival u Bjelorusiji, a ovogodišnje 21. izdanje, završeno u petak navečer, predstavilo je u natjecateljskom programu jedanaest filmova. Međunarodni žiri dodijelio je nagradu za najboljeg redatelja Daliboru Mataniću, a nagradu Yury Marukhin za najbolju filmsku fotografiju dobio je Marko Brdar.

Najnovije nagrade matanićev film osvojio je samo nekoliko dana nakon što je u njemačkom Cottbusu “Zvizdan” film odnio Grand Prix i jošdvije nagrade. Od međunarodne premijere u Cannesu u svibnju, “Zvizdan” je prikupio osamnaest nagrada i tri važna priznanja – nominacije za EFA­u i LUX Prize te priliku da predstavi Hrvatsku u natjecanju za Oskara. Samo tijekom ovog mjeseca, “Zvizdana” prikazuju festivali u Tajvanu, Njemačkoj, Slovačkoj, Grčkoj, Velikoj Britaniji, Litvi, Bjelorusiji, Norveškoj, Egiptu, Švedskoj, Estoniji, Sloveniji, Latviji, Makedoniji, Španjolskoj, Singapuru i Hrvatskoj.

Film je proizvela Kinorama u koprodukciji s Gustav filmom i SEE Film Pro. Glavne uloge igraju Tihana Lazović i Goran Marković, scenarist je Dalibor Matanić a direktor fotografije Marko Brdar, navodi se u priopćenju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...