Bijeli Božić: Privedeni krijumčari kokaina

Još u rujnu Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar otkrili su krijumčara kokaina. I to rekordera! Naime, kako je tada rečeno na izvanrednoj medijskoj konferenciji, riječ je se o najvećoj zapljeni kokaina na zadarskom području.

E pa priča je, kako prigodno, dobila svoj epilog upravo pred Božić, koji izgleda za krijumčare ni za njihove mušterije neće biti “bijeli”.

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave zadarske, naime, dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom muškaraca u dobi od 61 i 40 godina, koje se sumnjiči da su sudjelovali u krijumčarenju kokaina.

Njih se sumnjiči da su, početkom rujna ove godine, zajedno s 45-godišnjakom, sudjelovali u nabavci kilograma kokaina u Nizozemskoj, kojeg su pokušali prokrijumčariti u BiH.

45-godišnji vozač kobija s dvostruknim dnom u kojem je pronađen kokain uhićen je na zadarskom području, 61-godišnjeg dilera uhitila je nizozemska policija, a 40-godišnji naručitelj “robe” za daljnju preprodaju uhićen je u Zagrebu. Trojac je uz kaznene prijave, priveden nadležnim sudovima.

Podsjetimo, početkom rujna tijekom kontrole prometa policijski službenici kod Nadina su zaustavili kombi njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao Z.K. (45), hrvatski državljanin s  s prebivalištem u Posušju (BiH). Osim 45-godišnjaka, u kombiju koji je dolazio iz smjera Frankfurta i dotad neometano prešao prekotisuću kilometara, nalazilo se još 6 osoba, koje se međutim, ne dovodi u vezu s pronađenom drogom.

Službeni policijski pas nanjušio je drogu, a pretragom kombija ista je pronađena u podu vozila između sjedalica. Osim paketa koji je sadržavao čak 1112 grama kokaina, policija je pronašla i 10.000 eura za koje se sumnja da su “zarađeni” upravo počinjenjem kaznenog djela te ljepljivu traku. Zaplijenjena droga na crnom tržištu vrijedila bi između 500 tisuća i milijun kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...