Google može upasti u većinu mobitela i pregledavati sadržaj

Okružno tužiteljstvo američke savezne države New York otkrilo je da starije verzije Android operativnih sustava za pametne mobitele imaju veliki sigurnosni propust.

Ako sud odredi, Google s udaljene lokacije može restartati pametne telefone sa starijim operativnim sustavom, kao i pregledavati sav sadržaj na tim uređajima.

Mobiteli koji koriste Android 5.0 i novije verzije sustava ipak onemogućavaju da ih netko hakira s udaljene lokacije. No, svi stariji sustavi podložni su upadima izvana.

“Forenzičari mogu premostiti šifre na takvim uređajima. Google također može resetirati šifre ako dobije nalog suda u slučajevima da treba policiji pomoći u istrazi te izvući određene podatke s mobitela koji se smatraju dokazom”, stoji u izvještaju tužiteljstva.

Prema procjenama, čak preko 74 posto Android mobitela pokreće neki od starijih verzija tog sustava.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...