Od Tkona do Ugljana božićni sajmovi, koncerti, radionice, predstave…

Od Tkona do Ugljana, počevši od 12. prosinca do 5. siječnja sljedeće godine, svako mjesto pripremilo je raznolik blagdanski program.

U subotu, 12. prosinca u 19 sati, u Domu kulture Ugljan, Udruga Điran organizira Božićni koncert na kojemu će, osim članova udruge i ugljanskih učenika, nastupiti Klapa Idro, Pučki pjevači sv. Tome Apostola iz Tkona, tenor Ivan Dražović i Zbor Baul iz Petrčana. Sljedeći dan, u nedjelju, 13. prosinca, u sklopu programa Kunjska zima, Dječje kazalište Šareni svijet nastupit će s predstavom “Božićna čarolija”.

Od 17. do 20. prosinca, u POU Dom na žalu u Preku održat će se Božićni sajam, a u Tkonu, 20. prosinca u 16 sati, u Domu kulture Božićni sajam otočnih proizvoda. Svoje proizvode i suvenire izložit će nositelji oznake Hrvatski otočni proizvod iz Tkona, Kraja, Pašmana i Neviđana.

– I ovoga puta pripremili smo raznovrstan program u sklopu kojega će nastupiti Dječji tamburaški orkestar iz Tkona, Dječji zbor “Kunjski ćoci”, Kunjske mažoretkinje, K.U.U. “Kunjka” i Klapa “Školji”, a svi posjetitelji moći će kušati bakalar te uživati u bogatoj ponudi domaćih kolača, kazala je, uime organizatora, TZ Općine Tkon, JKU “Prvenj” i Općine Tkon, Julija Radović.

Pašmanski tradicionalni Božićni koncert klapa, koji će 26. prosinca u 19 sati održati u sportskoj dvorani OŠ Vladimira Nazora u Neviđanima, ugostit će ove godine Klapu Rišpet, a uz domaćine, Žensku klapu Zikva, nastupit će još tri klape.

Blagdanski program u Tkonu će se nastaviti i u prvim danima Nove godine. U utorak, 5. siječnja, u Župnoj crkvi sv. Tome apostola održat će se Božićni koncert, a sljedeći dan, 6. siječnja, prigodnim programom otvorit će se novouređeni Društveni dom za mlade u Ugriniću. U sklopu programa Kunjska zima, TZ Općine Tkon pripremila je različita događanja sve do kraja travnja.

– Nastojali smo zadovoljiti želje i potrebe svih stanovnika Tkona, bez obzira na dob i uzrast, i organizirati različita događanja, od edukativnih radionica do zabave. U ponedjeljak, 11. siječnja, počet će tečaj za voditelja broda, 18. siječnja tečaj glagoljice, a 23. siječnja Kunjske maškare. U veljači za djecu organiziramo izlet na Plitvička jezera, a za odrasle kazališnu predstavu “Bepo i Marijeta” HNK Zadar. Ožujak je tradicionalno posvećen Škrapingu, ali i brojnim događanjima koja će prethoditi velikoj utrci 5. ožujka. Posljednjeg vikenda u ožujku čeka nas Uskršnji koncert u župnoj crkvi, a u travnju predstavljanje knjige “Župa Tkon – pasionska baština” te 22. travnja obilježavanje Dana planeta Zemlje, najavljuje Adriana Benčić i TZ Općine Tkon.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...