Cestitka_Uskrs

Premijera predstave “U sjeni” u zadarskom HNK

U HNK Zadar u petak, 18. prosinca u 19 sati, premijerno će se izvesti predstava “U sjeni” na temu malo poznatog svijeta slavenske mitologije.

Karte za predstave se mogu kupiti od ponedjeljka na blagajni HNK, u uobičajenim terminima (11-13, 18-20), po cijeni od 30 kuna, a u nastavku pročitajte njenu službenu najavu.

Predstava U sjeni donosi na pozornicu malo poznati svijet slavenske mitologije. Bogovi, božice, patuljci, duhovi i druga stvorenja, poznata iz usmenih priča i predaja, predstavljaju stanovnike Drva svijeta. Odnosi na Drvu svijeta su narušeni, jedna božica je nestala i dovodi se u pitanje odanost svakog pojedinca.

Pratimo dobroćudne, ali smotane kućne duhove (1. grupa, 7 – 9 godina), marljive i iskrene patuljke (2. grupa, 9 – 12 godina), zlobne i pakosne pehove (3. grupa, 13 – 14 godina) i na koncu bogove te druga nadmoćna stvorenja (4. grupa, srednjoškolci) u potrazi za nestalom božicom Ladom, božicom ljubavi i ljepote, zaštitnicom umjetnosti. Ravnoteža dobra i zla na Drvu svijeta je ugrožena i svi stanovnici se moraju potruditi u njezinom ponovnom uspostavljanju.

Uz prikladnu glazbu (odabir Lucija Bajlo, obrada Luka Klečina), dojmljivu scenografiju (John Čolak), igru svjetla (Ivo Nižić) i kostimografiju dizajnerice Klare Ivanović (Carol by Klara Ivanović), predstava U sjeni unosi bajkovitu predbožićnu atmosferu u Hrvatskom narodno kazalište u Zadru.

Rad na predstavi U sjeni je bio poseban izazov za sve nas. Svaka grupa je morala u svom terminu uvježbati svoj dio iz predstave i na zajedničkim probama uskladiti ga s drugim grupama. Udruga trenutno broji 85 glumaca i glumica i svi sudjeluju u ovoj predstavi. Ponosni smo na atmosferu koja je vladala na zajedničkim probama, na kojima su djeca i mladi od šest do devetnaest godina disali i stvarali zajedno.

Pozivamo Vas da budete dio naše čarolije!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...