Trump pozvao na potpunu zabranu ulaska muslimana u SAD

Republikanski predsjednički kandidat Donald Trump pozvao je na “potpunu i kompletnu” zabranu ulaska muslimana u Sjedinjene Države nakon nedavnog terorističkog čina u Kaliforniji u kojem je ubijeno 14 ljudi, a kojega je počinio par radikaliziranih muslimana.

On je pritom kazao da ispitivanja pokazuju mržnju muslimana prema Amerikancima što može naciju dovesti u opasnost. Zabrana ulaska u SAD po njegovu bi mišljenju trebala ostati na snazi dok “predstavnici zemlje ne utvrde o čemu je riječ”.

Bijela kuća odmah je reagirala na ovu izjavu nazvavši je “neameričkom” te pojasnivši da je ona suprotna svim američkim vrijednostima te također suprotna interesima nacionalne sigurnosti.

Prošloga je tjedna jedan muslimanski par, za koji je utvrđeno da se radikalizirao, otvorio vatru i ubio 14 ljudi u medicinskom centru u San Bernardinu.

Trump se u izjavi novinarima pozvao na tvrtke za ispitivanje javnog mnijenja poput Centra za sigurnosnu politiku, čiji podaci navodno pokazuju da značajan broj muslimana mrzi Amerikance.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...