Višnjik u znaku ženskog futsala: Super Chicks postavio visoke kriterije

Organizacijom i provedbom 1. Prvenstva Hrvatske u futsalu MNK “Super Chicks” iz Poličnika pozitivno je iznenadio sve prisutne u dvorani Krešimira Ćosića. Upravo se to – kako je klub iz Poličnika postavio visoke kriterije svim idućim domaćina – najčešće moglo čuti prvog dana na zadarskom Višnjiku. I to od svih sudionika. Bilo da je riječ o samim igračicama, njihovim trenerima ili predstvanicima Hrvatskog nogometnog saveza. To su i na činu samog svečanog otvaranja potvrdili Romeo Čižmešija, predsjednik Komisije za mali nogomet HNS-a te prof. Josip Bepo Bajlo, član Izvršnog odbora Nogometnog saveza Zadarske županije, koji je uz dobrodošlicu ekipama, natjecanje i službeno proglasio otvorenim.

Futsal pustio korijene

Ako je i bilo nekih sumnji, po pitanju ženskog futsala, nakon prvog dana natjecanja i prezentiranog u Zadru, sada više nema povratka natrag. Ženski je futsal u Hrvatskoj pustio korijene u brojnim sredinama, a kvaliteta svih sedam subotnjih utakmica bila je na visokoj razini. Bez pretjerivanja i lažne patetike. Većina ekipa na taktičkoj su razini odlično organizirane, a pojedinačno se za mnoge cure i njihove poteze otimao uzdah kako im u baratanju loptom nisu ravne ni muške kolege. To se odnosi na igračice zagrebačkog Alumnus Futsalfera, koji zavidnu fizičku pripremljenost duguju našem kolegi novinaru Alanu Sinovčiću. Kvalitetnom ekipom i pratećom logističkom potporom odskače Split Tommy, dok je moćnu i čvrstu ekipu prezentirao MC Plus iz Stupnika, unatoč porazu od naših „Superčiksica“.

Dvije pobjede Super Chicksa

Stopostotan je učinak domaćih “Superčiksica”. Na premijeri su cure Luke Marinovića izborile tešku, ali jako vrijednu i zaslužena 2:1 pobjedu protiv ekipe iz Stupnika, u čijim redovima nastupa Benkovčanka Karla Šegota. Sa dva gola koja je postigla Tea Pedić, vodstvo se znalo sačuvati i kad su kvalitetne gošće pritiskale u samoj završnici. Poravnanje je sigurnim obranama spasila i Monika Martina Sipina Halper. U drugoj utakmici protiv mlade i neiskusne Mirlović Zagore (8:0), ekipe s kojima njeguju dobre odnose i s kojom se dobro poznaju sa ljetnih revijalnih turnira, do izražaja je ipak došla individualna i realizatorska kvaliteta. Dvije igračice angažirane za ovo prvenstvo, Andrea Valušek sa četiri pogotka, te sa jednim golom stup obrane Mihaela Horvat, svojim su igrama oslobodile i ohrabrile domaće “čiksice” da i one do kraja susreta zaigraju pu no opuštenije. Golove su još postigle Tea Pedić, Katarina Šare i Petra Grgurić.

Osijek odustao

Od najavljenih deset, u dvorani Krešimir Ćosić na prvom PH u futsalu, ipak se pojavila jedna ekipa manje. Odustao je Osijek, u posljednji trenutak, zbog nekih admistrativnih problema oko registracije igračica. Nakon prvih utakmica jedine su Splićanke sa dvije pobjede kao i dmačin iz Poličnika, dok su dobar dojam ostavile Riječanke i Pula. Rezultati: 1.kolo: Kozakiv Zagreb – Rugvica Dugo Selo 4:0, ŽNK Rijeka – Split Tommy 1:3, Istra – Mirlović Zagora 5:1, Super Chicks – MC Plus Stupnik 2:1, Alumnus Futsalfer je bio slobodan 2: kolo:  Split Tommy – Kozakiv Zagreb 3:0, Alumnus Futsalfer – Rugvica 10:0, Mirlović Zagora – Super Chicks 0:8.

Danas od  10 do 15 sati

Raspored: Istra – Alumnus Futsalfer (10 sati), MC Plus – ŽNK Rijeka (11), Rugvica – Split Tommy (12), Istra – Super Chicks (13), ŽNK Rijeka – Mirlović Zagora (14), Kozakiv – MC Plus (15 sati).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...