Zajam od 52.65 milijuna dolara za tri tankera Tankerske Next Generation

Tankerska Next Generation d.d. i ugledna nizozemska banka ABN AMRO Bank NV sklopile su ugovor o zajmu kojim će se osigurati potrebna sredstva za financiranje triju tankera iz TNG flote, izvijestili su iz kompanije.

Transakcija je “teška” 52.65 milijuna USD, a od tog će se iznosa dio iskoristiti kako bi se financirao ostatak sredstava za novogradnju MT Pag za koju je prvi dio prikupljen u sekundarnoj ponudi dionica, dok će se ostatak ugovorenog zajma iskoristiti za zamjenu postojećeg izvora financiranja za MT Velebit i MT Vinjerac.

Partnerstvo s ABN Amro Bank NV omogućit će Tankerskoj Next Generation da nastavi
strategiju umjerene zaduženosti i efikasnog poslovanja te de u konačnici doprinijeti cilju stvaranja dodatne vrijednosti za dioničare. Zajam ima dospijeće od šest godina i sklopljen je uz konkurentne tržišne uvjete za financiranje brodova. Bit će otplaćen u 24 uzastopne kvartalne rate koje se temelje na 14.5 godišnjem otplatnom profilu i balonskoj otplati preostalog iznosa ratom kojom bi se nepodmireni iznos sveo na nulu, a dospijeva sa zadnjom ratom.

– Sklapanje ovog ugovora o zajmu s istaknutom financijskom institucijom poput ABN AMRO imat će utjecajnu ulogu pri ostvarivanju strateških planova i ciljeva TNG-a. U banci su prepoznali naš projekt i trud koji ulaže menadžment, te smo ostvarili konkurentne tržišne uvjete kreditiranja i pritom dobili snažnog partnera koji će nam pružiti potrebnu potporu na putu ostvarenja svojih strateških ciljeva, ističe direktor TNG John Karavanić.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...