Apple opet muči vrijeme: Zbog novog buga gase se mobiteli

Apple je objavio kako je otkriven bug zbog kojeg indikator baterije u iPhoneu 6S i 6S Plus pokazuje da telefoni ponekad imaju više struje nego što je stvarno stanje, prenosiGuardian.

Zbog te greške telefonima se stanje baterije ne ažurira ispravno te se telefoni mogu ugasiti iako na njima piše da ima i više nego dovoljno struje.

Apple je na svojim korisničkim stranicama napisao kako se ovo može javiti ako korisnici ručno mijenjaju vrijeme ili kad se mijenjaju vremenske zone na putovanjima.

Navode da rade na ovom problemu kako bi otkrili uzrok i izbacili rješenje, a u međuvremenu korisnicima savjetuju da ponovno pokrenu uređaje te da u postavkama uključe automatski odabir vremena. Mashable piše kako je korisnik na njihovim stranicama za podršku još u rujnu prijavio ovu grešku tako da nije baš najnovija.

Ovo također nije prvi bug povezan s vremenom i Appleovim uređajima. Mnogi su strepili kod svakog pomicanja sata jer su bili u strahu da im se budilice ne aktiviraju u krivo vrijeme. Lani je pak otkriven bug koji je omogućio rušenje telefona SMS porukom.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...