Imenovani članovi saborskih odbora; Zadrani na ključnim mjestima!

Formirani su saborski odbori pri Hrvatskom saboru te su za njih imenovani predsjednici, potpredsjednici i obični članovi. Zastupnici koji dolaze iz naše županije zasjeli su u ključne odbore, a dvoje su ih čak postali potpredsjednicima odbora u koje su izabrani.

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta će sjediti u Odboru za pomorstvo, promet i infrastrukturu, Odboru za turizam te Odboru za lokalnu i područnu samoupravu, a drugi gradonačelnik iz Zadarske županije, obrovački Ante Župan član je dva odbora – Odbora za turizam te Odbora za upravljanje regionalnim razvojem i fondovima Europske unije.

Još su dva HDZ-ovca u saborskim odborima. Željko Dilber član je Odbora za obranu, Odbora za Hrvate izvan Republike Hrvatske i Odbora za ratne veterane, a mladi Josip Bilaver iz Škabrnje u svom će prvom saborskom mandatu raditi pri Odboru za europske poslove kojemu je postao potpredsjednik.

SDP-ove djeve Sabina Glasovac i Ingrid Antičević-Marinović također će raditi u saborskim odborima. Glasovac je postala potpredsjednica Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu te članica Odbora za turizam i Odbora za ravnopravnost spolova, a Antičević-Marinović djelovat će u sklopu Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav te u sklopu Odbora za zakonodavstvo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...