Javni poziv za kandidiranje prema programu “Potpore događanjima” u 2016. godini

Predmet Javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava Turističke zajednice Zadarske županije i Zadarske županije za događanja na teritoriju Zadarske županije koje doprinose stvaranju motiva dolazaka turista na destinaciju, te stvaranje dodatne ponude, poglavito u pred i posezoni.

U tu svrhu po prvi puta traži se da se organizatori opredijele sukladno naravi i ideji svog događanja. Tako se razlikuju “TOP Događanja” koja stvaraju motiv dolazaka turista na destinaciju od čijih organizatora se očekuje da ulažu u oglašavanje, te da kroz suradnju s turističkim agencijama stvaraju paket-aranžmane koji uključuju posjet/sudjelovanje u događanju.

Alternativa jesu “Lokalna događanja” koja ne stvaraju motiv dolazaka, već dodatnu ponudu na destinaciji. Prednost pri dodjeli sredstava ostvarit će višednevna ili iterativna događanja koja razvijaju destinacijski menadžment, grade prepoznatljiv imidž destinacije s programom koji je usmjeren na turiste i koji prezentira autentične proizvode.

Glavni ciljevi ovakve provedbe dodjele potpora su transparentnost, jasno definiranje ciljeva i svrhe događanja, te poticanje usvajanja destinacijskog menadžment modela.

Rok za dostavu kandidatura lokalnim turističkim zajednicama je 29. siječnja 2016. g., a više informacija o uvjetima kao i potrebni obrasci nalaze se na web stranici Turističke zajednice Zadarske županije: http://www.zadar.hr/hr/info/poslovne-informacije/programi/.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...