Cestitka_Uskrs

Temperature se dižu na 16 °C, a snijegu se možda možemo nadati za koji tjedan

I danas će biti neuobičajeno toplo u većini krajeva jer će se nad hrvatskim područjem u sklopu anticiklone zadržavati razmjerno topao zrak, a s jugozapada će malo više vlage stizati na područje Jadrana i Dinarida gdje će biti i najoblačnije uz mogućnost mjestimične kiše.

Drugdje u okolici bit će barem djelomice sunčano te razmjerno toplo kao i u Hrvatskoj, najavljuju meteorolozi HRT-a. Slično toplo kao u srijedu bit će u sunčanijim sjevernim kopnenim krajevima. Oblačnije će biti u gorju i na Jadranu, ponegdje uz maglu ili mjestimičnu većinom slabu kišu.

U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren, u gorju povremeno i jak jugozapadnjak. Na Jadranu slab jugozapadni i južni, u Dalmaciji i jugoistočni vjetar. More će biti mirno ili malo valovito, piše Net.

Jutarnja temperatura od 0 do 5, na Jadranu između 6 i 10. Najviša dnevna većinom od 10 do 15 °C, a u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj ponegdje i malo viša.

Nešto svježije u subotu, ali ne zadugo

Petak će i u sjevernim kopnenim krajevima biti oblačniji uz mogućnost kiše, a temperatura zraka bit će niža. U subotu još malo svježije, ali i oblačnije. Nedjelja će uz jačanje jugozapadnjaka osigurati u većini krajeva i dulja sunčana razdoblja te ponovno višu temperaturu zraka, a slično će se nastaviti početkom idućeg tjedna, piše HRT.

Na moru će i idućih dana povremeno biti mjestimične kiše, češće na oblačnijem sjeveru te na dijelu srednjeg Jadrana. U petak će zapuhati slab i umjeren sjeverozapadni vjetar s kojim će stići malo hladniji zrak, no i dalje će temperatura biti većinom viša od uobičajene, posebice u nedjelju i početkom idućeg tjedna kada će vjetar ponovno okrenuti na južne smjerove.

Snijeg možda za koji tjedan

Prema trenutnim prognozama Državnog hidrometeorološkog zavoda, temperature će idući tjedan dosezati i 16 stupnjeva, a oblačno i kišovito će se zadržati u Istri, Rijeci i nad Jadranom, kao što su meteorolozi već najavljivali.

Oni koji se nadaju snijegu morat će pričekati sredinu veljače, kada bi prema nekim naznakama moglo doći do pada temperatura te nešto sniježnih padalina, mada se dnevne temperature ni po prognozama Accuweathera neće spuštati ispod nule.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...