Zadarsko područje: Prevaranti “provjeravaju” kvalitetu vode pa prodaju skupe pročišćivače

Prevaranti su se domislili još jednog načina zarade na lakovjernima – predstavljajući se kao djelatnici Zavoda za javno zdravstvo obilaze kuće, podižu paniku zbog “loše kvalitete vode” i za tren oka već vam vade revolucionarno riješenje vaših problema – skupocjen pročišćivač za vodu. U zadarskom Vodovodu upoznati su s ovakvim slučajevima te u priopćenju upozoravaju svoje potrošače da ne nasjedaju.

Priopćenje ovdje prenosimo u cijelosti:

Upozoravaju se potrošači vodoopskrbnog područja Vodovoda d.o.o. Zadar da je Sektor za praćenje i kontrolu kakvoće vode Vodovoda d.o.o. Zadar zaprimio prijave potrošača sa vodoopskrbnog područja Bokanjca i Bibinja o postupanju nepoznatih osoba koje se predstavljaju kao djelatnici “Zavoda za zdravstvo” i dolaze s namjerom da provjeravaju vodu koja je navodno na zadarskom području jako loše kvalitete, čak opasna po zdravlje i život. Tijekom provjere potrošačima se na prodaju nudi pročišćivač vode po cijeni od više tisuća kuna uz izvođenje pokusa kojim se navodno dokazuje loša kvaliteta vode.

Vodovod d.o.o. Zadar stoga sve svoje potrošače i građane upozorava da ne nasjedaju na neistinite navode i pokuse kojima se na opisani način izlažu pokušaju prijevare i nezakonitog stjecanja dobiti od strane osoba koje se lažno predstavljaju kao djelatnici „Zavoda za zdravstvo“.

Voda je pod stalnom kontrolom Sektora za praćenje i kontrolu kakvoće vode Vodovoda d.o.o. Zadar, te je u skladu s odredbama Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (N.N. 47/08) tako da voda ne predstavlja opasnost po zdravlje potrošača.

Za sve informacije o kvaliteti vode potrošači Vodovoda d.o.o. Zadar i građani mogu se obratiti Sektoru za kontrolu i kakvoću vode na telefon 023/322-517 radnim danom od 7 do 15 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...