Zubović nakon isteka ugovora uzeo službeni automobil i otišao na skijanje

Načelnik Kolana Josip Zubović, koji je na toj funkciji samo tehnički do dolaska povjerenika kojeg će postaviti Vlada, čini se ponovo djeluje s “one” strane zakona, ovoga puta za svoju privatnu razonodu, koristeći imovinu Općine.

Naime, kako nam je javljeno iz Kolana, Zubović je uzeo službeni Passat, kojega Općina po cifri od 4000 kuna iznajmljuje od lokalnog komunalnog poduzeća, i uputio se s njim – na skijanje!

S obzirom da je odlazak na skijanje službenim automobilima popularna praksa u Republici Hrvatskoj, vjerojatno brojnima ništa ne bi bilo sporno da ugovor za korištenje tog automobila nije istekao s 31. prosincom prošle godine, što znači da Zubović već nekoliko dana bez ugovora, dakle ilegalno, koristi spomenuti Passat.

Nakon što su mještani Općine digli buku oko cijeloga slučaja, Lucija Datković, zamjenica načelnika, žurno je napravila novi ugovor i uputila ga Željku Gligori, direktoru komunalnog poduzeća, na potpisivanje, iako su, prema prihvaćenoj praksi, svi poslovi Općine nakon što proračun nije prošao trebali stati do dolaska povjerenika.

Ministar Bauk bi sutra trebao odrediti povjerenika koji će upravljati Općinom naredna tri mjeseca, a izgledni kandidati su, doznajemo iz neslužbenih izvora, Ivo ili Zvjezdana Fabijanić.

Ivo Fabijanić bivši je zastupnik SDP-a s iskustvom djelovanja na poziciji povjerenika i to u Gradu Pagu, a Zvjezdana je djelatnica ministarstva uprave pozicionirana u Pagu.

Navodno bi Ivo Fabijanić, prema nekim navodima, ipak trebao biti upućen u Novalju, gdje je također pao proračun, dok će Zvjezdana Fabijanić dobiti posao upravljanja hladnim pogonom Općine Kolan nakon što se ukloni Josip Zubović, trenutni načelnik bez potpore općinskog vijeća.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...