Kalmeta: “Ja nikada ništa nisam napravio protiv interesa građana”

Gostujući u jednoj radijskoj emisiji, gradonačelnik Božidar Kalmeta progovorio je “malo o svačemu”, odnosno o svim važnim pitanjima od kojih neka zanimaju prosječnog građanina grada Zadra, a brojna tek gradskog vijećnika Marka Pupića Bakrača.

Napravit ćemo jednu fešticu u gradu, da ipak to proslavimo, jer ne dobiva se jedna takva titula svaki dan. Apsolutno da, moraju se svi upregnuti da mi to i opravdamo, kazao je Kalmeta i zahvalio se zaslužnima za ostvareni uspjeh, prije svega tvorcima kampanje #birajZadar.

Što se Višnjika tiče, najavio je da se ništa neće graditi bez javne rasprave i mimo procedure te da su zadarski sportaši već s njim razgovarali. Najavljeno je da će se javna rasprava održati kada bude vrijeme za nju te da će riječ građana biti zadnja.

Ja kao gradonačelnik nikad nisam u gradu napravio nešto što nije htjela velika većina građana. Ja sam se u gradu rodio, ja ću ovdje živjeti, ovdje će živjeti i moja djeca, nema šanse da bi ja išta napravio ili forsirao nešto na uštrb nečega, a pogotovo na uštrb javnog interesa građana, tvrdi gradonačelnik.

Izjavio je da nogometnog stadiona na višnjiku neće biti jer to nikome ne pada na pamet te da su to planovi koji su ostvarivi tek za pola stoljeća – novca se za takve gluposti nema.

Ali ima ga za Kneževu palaču i to iz europske kese iz koje će 19,5 milijuna kuna biti izdvojeno jer je to najjeftinija ponuda novoga izvođača, pristigla nakon što je Ploter “odšetao” s gradilišta. O njoj će odlučivati, kaže Kalmeta, gradsko vijeće sljedeće srijede kao o jednoj od točaka dnevnog reda. Tada bismo napokon trebali znati i tko će biti novi šef Turističke zajednice – živi bili pa vidjeli!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...