KK Zadar kod Partizana; Nazor: “Očekujemo tešku utakmicu”

Prije nešto manje od mjesec dana Zadar je bio na samo bod od posljednjeg mjesta ABA lige. Nakon toga krenula je serija pobjeda – na gostovanjima kod Tajfuna i Zagreba (kup), te domaćim utakmicama protiv Cedevite i Metalca. U međuvremenu je upisan poraz u Ljubljani kod Olimpije, ali unatoč tome, Zadar je napokon uplovio u mirne vode. U subotu će (21:00 sati) dobru formu igrači Ante Nazora pokušati potvrditi kod Partizana, u utakmici 23. kola regionalne lige.

Očekujemo tešku utakmicu. Činjenica je da je roster Partizana mnogo jači nego što to pokazuje njegova pozicija na ljestvici u ovom trenutku. Iako, igra im se dosta digla u posljednjih nekoliko kola i moramo biti vrlo oprezni, prvenstveno što se tiče njihovog vanjskog šuta. Također, ključevi njihove igre su u spuštanju lopte na poziciju četiri, posebno na Vitkovca i Jonesa. To je momčad koja je jako podigla energiju, trčanje, kvalitetnu igru bez lopte, kao i pas igru.  Čeka nas zahtjevna zadaća. Moramo od prve minute involvirani u jaku košarku, posebno u radni dio, koji će nam omogućiti da ostanemo u igri do samoga kraja i da čekamo našu priliku ne bi li se utakmica okrenula u našu korist. Spremni smo, motivirani i to je najvažnije, poručio je trener Zadra Ante Nazor.

Nazor je svjestan da se momčad iz Beograda rezultatski podignula smjenom na klupi, odnosno dolaskom Aleksandra Džikića na mjesto prvog trenera…

Pomak u igri koji je evidentan je prvenstveno na tragu kvalitete rostera. Kada usporedimo roster Partizana sa prve četiri momčadi lige, mislim da ni po čemu ne zaostaju. Imaju tri Amerikanca, reprezentativce više država. Tražili su se tijekom sezone, neki rezultati im nisu išli na ruku i nalaze se, kao i mi, u ovoj zoni od petog do posljednjeg mjesta. Dosta toga je variralo kod njih, kao uostalom i kod svih momčadi koje imaju negativan omjer. ali po snazi sastava Partizan je mnogo kvalitetnija momčad. Partizan se i pojačavao, za razliku od nas, koji smo čak i otpuštali igrače. To je velika razlika. Gotovo sve momčadi su dovodile nekoga ne bi li završili sezonu na zadovoljavajući način osim nas, ali mi smo digli kvalitetu igre, a to je bitna razlika. Moramo im odgovoriti energijom, pošteno odraditi utakmicu, energetski parirati protivniku i tražiti svoju priliku. Partizan je veliko ime, ima veliku tradiciju, ali imamo i mi, jer ja uvijek ističem da je Zadar veliki klub. Ovakve utakmice treba s guštom igrati, kaže Nazor.

Marinković: Pokušat ćemo iznenaditi Partizan

Pred Zadranima je velika prilika da ABA ligu završe na petom mjestu, na kojemu klub nije bio od 2009. godine, a to bi ujedno donijelo i mogućnost nastupa u Eurokupu sljedeće sezone.

Dosta momčadi je u borbi za to peto mjesto, situacija na ljestvici je vrlo zgusnuta i vjerojatno svi vide svoju priliku za iskorak. Pred nama je jedna od važnijih utakmica, jer znamo da bismo pobjedom u Beogradu napravili veliki korak ka tom cilju. Neće biti nimalo lako, ali pokušat ćemo napraviti “brejk” i vjerujem da ih možemo iznenaditi. U gostima je uvijek teže, ali dat ćemo sve od sebe u svakoj preostaloj utakmici i ako budemo pravi, mislim da možemo dobiti sve do kraja, kaže centar Zadra Ivan Marinković.

Beograđani su u jednom trenutku bili na diobi posljednjeg mjesta, ali su se dolaskom trenera Aleksandra Džikića značajno digli i vezali tri pobjede: protiv Cibone, Krke u gostima i Crvene zvezde. Niz im je u prošlom kolu prekinula Budućnost u Podgorici.

Kvalitetna su momčad, a otkako su promijenili trenera, zaredali su i s boljim rezultatima. Prije toga su neke utakmice izgubili vrlo nesretno, poput one protiv Krke kod kuće, kada su primili tricu s pola terena u posljednjoj sekundi i sigurno da njihov plasman u tom trenutku nije bio realan u odnosu na kvalitetu. U posljednje vrijeme igraju sve bolje i znamo koliko nas teška utakmica očekuje, ali mislim da imamo šanse i dat ćemo sve od sebe da pokušamo pobijediti, dodaje Marinković, koji je prve košarkaške korake napravio upravo u – Partizanu.

Počeo sam trenirati sa 9-10 godina. Tri godine sam proveo tamo, ali gotovo cijeli omladinski staž u Crvenoj zvezdi. U Partizanu su tada bile neke promjene trenera i cijela moja generacija je praktički raspuštena pa sam morao potražiti novi klub i opredijelio sam se za Zvezdu. Tamo sam stigao do prve momčadi, a kada sam napunio 18 godina imao sam ponude Zvezde, Partizana i još nekih klubova. Izabrao sam Partizan i s njim potpisao prvi profesionalni ugovor, prisjeća se Marinković, kojega je kasnije košarkaški put preko OKK Beograda, MZT-a i poljskog Szczecina doveo u Hrvatsku. Sa Zadrom je ljetos potpisao trogodišnji ugovor.

Tu sam već pola godine i moram priznati da mi je super. Odlično sam se privikao, momci u klubu i ljudi u Zadru su me fantastično prihvatili i prezadovoljan sam kako sve funkcionira. Nadam se da će se tako i nastaviti. Uskoro će i završnica Kupa Krešimira Ćosića na našem terenu i potrudit ćemo se da dođemo do tog toliko željenog prvog trofeja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...