Osigurajte brodice, očekuje nas olujno jugo

Proteklog smo tjedna svjedočili orkanskim udarima vjetra, a danima nakon zbrajali smo štetu. Najlošije su prošli vlasnici brodica, koje je vjetar potapao, udarao o rivu i čak izbacivao na obalu! Sanaciju će očito morati podmiriti sami, jer od odgovornosti svi bježe. Zato, danas oprezno. Meterolozi najavljuju olujne udare juga i za danas, pa svakako provjerite i osigurajte svoje brodice.

U ponedjeljak će se nastaviti razdoblje vrlo promjenjivog i toplog vremena. Najviše oblaka i kiše bit će u zapadnim dijelovima unutrašnjosti kao i na Jadranu te njegovom zaleđu, gdje može biti i obilnijih pljuskova s grmljavinom. U višem gorju povremeno može padati snijeg. U unutrašnjosti će puhati slab jugozapadnjak, koji će u višem gorju povremeno biti jak. Tijekom dana vjetar će okretati na sjeverne smjerove.

Na Jadranu će jugo u prvom dijelu dana malo oslabiti. Poslijepodne i navečer vjetar će na Jadranu opet pojačavati pa će u srednjoj i južnoj Dalmaciji jugo imati olujne udare, a na sjevernom Jadranu će okretati na jaku buru. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 3 do 7, a na Jadranu od 7 do 13°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 6 do 11, a na Jadranu od 10 do 18°C.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...