Donosimo 13 trikova za bolju uštedu prilikom kupovine namirnica

Koliko ste se puta našli na blagajni u dućanu, a čim ste vidjeli iznos na računu, požalili što ste uopće išli u nabavku? Takvoga se osjećaja možete riješiti budete li pratili sljedeće smjernice i trikove za uštedu.

Izbjegavajte police iz sredine
Sve su police u dućanima složene s redom i smislom. U velikim su supermarketima osnovne namirnice poput mliječnih i pekarskih proizvoda postavljene na suprotnim stranama trgovine, kako biste morali proći kroz cijelu trgovinu.

Ne bojte se kupona s popustima
Kuponi s popustima, koje dobivate poštom ili pronalazite u katalozima nikako ne biste trebali izbjegavati, jer upravo oni donose dio željene uštede. Osim toga, svakodnevno obraćajte pozornost i na sniženja u trgovinama, pa njima prilagodite kupovinu određenih namirnica.

Kozmetički preparati
Često su cijene kozmetičkih preparata, ali i sredstava za čišćenje i pranje rublja znatno jeftinija u drogerijama, nego u supermarketima, pa i o tome vodite računa.

Nemojte kupovinu bazirati na markama
Robne marke, koje danas ima većina supermarketa, znatno su jeftiniji od namirnica poznatijih proizvođača, a sastavom su nerijetko jednako kvalitetni.

Promotrite sve proizvode na polici
Nisu samo police u dućanu složene s redom i smislom, piše Huffington Post. Jednakim su načinom složeni i artikli na njima. U ravnini se ljudskoga oka, tako, obično nalaze najskuplje namirnice, stoga se itekako isplati skrenuti pogled gore i dolje.

Nemojte gladni ići u kupovinu
Iako to mnogi od nas rade, potpuno je krivo ići gladan u kupovinu, jer postoji realna opasnost od toga da ćete kupiti više nego što doista trebate. Idealno bi bilo u trgovinu otići odmoran i sit, jer tada najtrezvenije razmišljate.

Nastojte izbjegavati gotovu hranu
Osim što ste u trgovinu došli zbog namirnica, gotova hrana koju tamo možete naći, osim što je skuplja, znatno je i nezdravija.

Kupujte sezonski
Sezonsko voće i povrće najzdravije su opcije. Osim što je dobroga okusa, jeftinije je, ali i – zdravije, jer je manja vjerojatnost da su pri uzgoju korištene brojne kemikalije, koje bi ubrzale dozrijevanje.

Nemojte kupovati vodu u bocama
Voda je u Hrvatskoj zdrava i sigurna, stoga je bacanje novca kupovanje vode u bocama.

Napravite popis za kupovinu
Osim što ćete biti fokusirani na one namirnice koje vam trebaju, popis će vas čak i odvraćati od kupovine neželjenih namirnica i time vam znatno uštedjeti kupovinu.

Nastojte u kupovinu ne odlaziti s djecom
Djeca mogu biti itekakav uteg u trgovini. Svako malo će tražiti da im kupite nešto novo, a to može biti itekako pogubno za vaš budžet.

Ne padajte na podvale ‘izrezano i oprano’
Oprano i izrezano voće ili povrće spremljeno u plastične kutije idealan su marketinški trik. Međutim, činjenica da vam je netko oprao, izrezao i spakirao voće ili povrće neće vam uštedjeti niti približno toliko vremena, koliko će vam novca ‘izbiti’ iz novčanika.

Zašto ne biste imali svoj vrt sa začinima?
Začini su u trgovinama skupi, a često nisu toliko komplicirani za uzgajanje. Osim toga, možete ih posaditi na balkonu ili u posudi na prozorskoj dasci, ako nemate vlastiti balkon. A onda izlike o nedostatku zdrave i ukusne prehrane postaju prošlost, o uštedi novca da i ne govorimo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...