Cestitka_Uskrs

Kad nije “jezero”, Jurišićevom ulicom šetaju se – koze i ovce!

Rijetko viđenom prizoru sljubljivanja sela i grada svjedočio je jučer naš čitatelj prolazeći Ulicom Nikole Jurišića. Koze i ovce ondje su se kao prave dame prošetale prometnicom kao modnom pistom. Bilo je to našem čitatelju toliko simpatično da se čak, kaže, nije mogao ni naljutiti.

– Nije mi se nigdje žurilo pa sam malo pričekao, propustio gospodične, od srca se nasmijao i krenuo dalje, ispričao nam je.

Za razliku od njega, Zakon o sigurnosti prometa na cestama nije toliko tolerantan – za ovakve i slične slučajeve propisuje novčane kazne od po 300 kuna, i to po nekoliko osnova. Gonič je, naime, dužan držati stoku što je moguće bliže desnom rubu ceste, a na županijskim i lokalnim cestama gonjenje stoke u stadu ili krdu mora nadzirati dovoljan broj goniča i to tako da se ne ugrožava i u što manjoj mjeri ometa promet.

– Da sam negdje hitno trebao stići, sigurno da mi ne bi bilo simpatično. Ali što ćert, njih mogu propustiti i nastaviti svojim putem, s lokvama to ne mogu, zaključio je čitatelj aludirajući na svima poznato “jezero” koje na istom mjestu nastane svaki puta kada pada kiša, koja čak ni ne mora biti pretjerano obilna da bi se stvorio opći prometi kaos.

Kako smo u nekoliko navrata upozoravali, u navedenoj ulici već dugi niz godina nije riješen problem odvodnje slivnih voda, pa je dionica ulice koja se proteže ispod “Kalmetine” redovito poplavljena, čak i kad je količina oborina iznimno mala.

Naši se čitatelji zasigurno sjećaju vozača BMW-a koji je pogrešno procijenio dubinu lokve i nadobudno se odvezao pod nadvožnjak i tamo – zaglavio, a u pomoć su mu pritekli i vatrogasci.

Što drugo reći – bilo sunce ili kiša, u Jurišićevoj nikad nije dosadno!

BMW u lokvi

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...