Još nema naloga

O poskupljenju dopunskog osiguranja ne odlučuje Nakić, već HZZO!

Arhiva, ilustracija
Tamni način

O cijeni, odnosno poskupljenju dopunskog osiguranja, ne odlučuje ministar zdravlja, već Upravno vijeće HZZO-a i ono će, nakon detaljne analize, odlučiti hoće li do poskupljenja uistinu doći, komentirali su iz HZZO-a nakon što je ministar Dario Nakić najavio da se od 1. svibnja povećava cijena dopunskog osiguranja HZZO-a sa 70 na 89 kuna.

Također su istaknuli da još uvijek nisu dobili nikakav službeni nalog od Ministarstva zdravlja za povećanjem cijene dopunskog osiguranja.

– Kad Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) dobije službeni nalog Ministarstva zdravlja za podizanje cijene police dopunskog zdravstvenog osiguranja HZZO-a, postupit će se po redovnoj pravnoj proceduri koja čini stavljanje odluke na javnu raspravu, te potom na Upravno vijeće HZZO-a koje donosi konačnu odluku temeljem detaljne analize i izvješća s javne rasprave, rekli su za Index iz HZZO-a.

Najava ministra Nakića izazvala je burnu reakciju javnosti. Komentari su mahom negativni, što je bilo i za očekivati  obzirom na ovako visoko poskupljenje. Najžustrije se protive umirovljenici, kojima je ovo pravi udar na mizerne mirovine.

Ostavi komentar koristeći Facebook 

Listen on Online Radio Box!

Svira(lo) na Anteni Zadar 97,2

Listen on Online Radio Box!

10 najemitiranijih na Anteni Zadar