Sve više pijanih sjeda za volan, policija najavljuje pojačan nadzor

Policija je ovaj vikend provela akciju Alkohol i droga, tijekom koje su se koristili svi raspoloživi uređaji za utvrđivanje alkohola u krvi i to na svim važnijim cestovnim pravcima u naseljenim mjestima, kao i na cestama u blizini okupljališta mlađe populacije.

Ukupno je kontrolirano 146 vozila i vozača, a utvrđeno je i sankcionirano ukupno 47 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

24 su vozača upravljala pod utjecajem alkohola, njih 11 prebrzo je vozilo, a jedan je vozač sjeo za volan prije stjecanja prava. Evidentirana su četiri vozača koja nisu koristila sigurnosni pojas.

S obzirom na činjenicu evidentne pojave učestalog upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, što dovodi do velike opasnosti, odnosno mogućnosti nastanka prometnih nesreća sa najtežim posljedicama, policijski službenici će u predstojećem razdoblju, nastaviti s učestalim nadzorima vozača i vozila te prema prekršiteljima primjenjivati zakonski propisane mjere.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...