Turci planiraju graditi bolnicu u Hrvatskoj

Turska Acibadem zdravstvena grupacija, koja u sastavu ima 18 bolnica i 13 zdravstvenih centara, najavila je ulazak na hrvatsko tržište. Za sad su otvorili predstavništvo u Zagrebu za pacijente koji žele na liječenje u Tursku, a zanimaju ih i konkretna ulaganja u hrvatsko zdravstvo kroz izgradnju bolnice.

Želja nam je naše usluge ponuditi građanima Hrvatske, istaknula je Leyla Ataoglu, direktorica tima zaduženog za Balkan, objašnjavajući da u okviru Acibadem grupe postoji Međunarodni odjel koji skrbi o pacijentima izvan Turske, uključujući i hrvatske.

Osim u Turskoj, Acibadem ima bolnice u Makedoniji i sjevernom Iraku, a do kraja godine bit će otvorene bolnice u Amsterdamu te Bugarskoj. U tvrtki ističu da Acibadem ima potpisane ugovore sa zavodima za zdravstvena osiguranja u zemljama u kojima je prisutan, u Srbiji, BiH, Crnoj Gori, pa njihov građani mogu o trošku države te zavoda za zdravstveno osiguranje otići na liječenje koje ne mogu ostvariti u svojim državama.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...