U Zadru gotovo 80 djece socijalno jako ugroženo

Ekipa zadarskih novinara i članovi Lions kluba Zadar odigrat će sutra utakmicu u malom nogometu i tako najaviti ovogodišnju humanitarnu akciju „Za ljepši Uskrs svima“. Riječ je o akciji kojom zadarski Lionsi već godinama, uoči Uskrsa, darivaju obitelji koje žive od socijalne pomoći.

Na popisu što su ga dobili od gradskog odjela za socijalnu skrb, ove je godine 28 obitelji s ukupno 78 djece koja zaslužuju ljepše i sretnije uskršnje blagdane.

Stoga će u paketima koji će im se uručiti u srijedu, 23. ožujka, uz nužne kućanske i higijenske potrepštine biti i sve ono što se vezuje uz blagdanski stol – pogače, jaja, suhomesnati proizvodi i riba te slatki čokoladni proizvodi.

Uz donacije dobivene od raznih firmi, dio sadržaja bogatih paketa nabavit će se dobrovoljnim prilozima gledatelja malonogometne utakmice koju će novinari i Lionsi u četvrtak igrati u dvorani Mocire s početkom u 18 sati.

Sudionicima te utakmice neće biti najvažniji rezultat, već, kao i prethodnih godina, želja da svojim malim sugrađanima i njihovim obiteljima donesu radost i uljepšaju Uskrs. U toj plemenitoj nakani mogu im se, dolaskom na utakmicu, pridružiti i svi drugi Zadrani.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...