Za ubojstvo majke mladiću dosuđeno 6 mjeseci psihijatrijskog liječenja

Ubojstvo na Smiljevcu koje je lani zgranulo hrvatsku javnost dobilo je svoj sudski epilog u vidu nepravomoćne sudske presude. Za ubojstvo vlastite majke (49), 26-godišnjem mladiću dosuđeno je 6 mjeseci liječenja u psihijatrijskoj ustanovi, a u pritvoru će ostati do pravomoćnosti presude, piše Zadarski list.

Slovo zakona kaže da je mjeru prisilnog psihijatrijskog liječenja moguće ponovno dosuditi, ako liječnici zaključe da liječenje nije dalo potrebne rezultate. Ovo je tako već drugi put da je mladić dočekao ovakvu presudu – prvi puta to je bilo u listopadu prošle godine.

Kako je obrazložila sutkinja Dijana Grancarić, u noći ubojstva 26-godišnjak se ponašao sumanuto i nije bio ubrojiv, a stravičnom činu prethodila je svađa između majke i sina. Majku je usmrtio dok je spavala, udarajući ju kliještima po glavi, a glavu je omotao krpom prije nego što je počeo udarati kako se ne bi pronašli tragovi krvi. Njezino tijelo odvukao je potom u jednu od prostorija u prizemlju zgrade, zamotano u zračni gumeni madrac. Vrati se u stan i počistio “nered” za sobom.

U stanu su u to vrijeme spavali 11-godišnji blizanci, koji su tijekom jutra otišli u školu, ne znajući ništa. Shvatili su da nešto nije u redu tek kad ih majka nije dočekala u stanu po povrtaku iz škole.

Da se nešto dogodilo, prva je posumnjala majčina prijateljica i susjeda kojoj je upravo najstariji sin kazao kako mu nema majke. Mlađi blizanci shvatili su da nešto nije u redu kada su se vratili u stan, a majke nije bilo tamo. Prijateljica je tada nazvala policiju i obavijestila zadarski Centar za socijalnu skrb.

 

Policajci su pronašli tijelo nakon cjelodnevne potrage, a već je sutradan potvrđeno da je za ubojstvo osumnjičen njezin najstariji sin, koji je i ranije imao psihičkih problema.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...