Ante Rados na čelu zadarske Turističke zajednice

Članovi Turističkog vijeća TZ Grada Zadra ipak nisu čekali ponedjeljak, već su na tajno glasovanje o konačnom izboru direktora prionuli ni manje ni više nego na – prvi april!

Ipak, šala nije, Ante Rados je novi direktor ureda Turističke zajednice Grada Zadra, donosi Zadarski list.

Članovi Vijeća sve su kandidate, njih ukupno šest, saslušali u srijedu, kada su pretendenti na fotelju prvog čovjeka zadarskog turizma, na hrvatskom i engleskom jeziku, obavili prezentacije.

Odluku o direktoru najavili su za ponedjeljak, no ipak su “prešli” zadarsku javnost i odlučili nešto ranije povjerenje dati Radosu, profesoru u Srednjoj školi kneza Branimira u Benkovcu i voditelju klape.

Njegovi protukandidati su bili Tomislav Letinić, Branko Ganzulić, Vanja Čvrljak, Bernard Miočić i Ivica Plazonić, dok je Ante Peroš u posljednji tren odustao jer je dobio ponudu za novo radno mjesto.

Od samog se početka špekuliralo kako će baš Rados naslijediti Zvonka Šupu, “predbacivala” mu se povezanost sa Tomislavom Karamarkom, odnosno njegovom suprugom, no on je oštro odbacivao ikakvo upletanje politike u njegovu kandidaturu.

Odabirom je, dakako, zadovoljan, i spreman se suočiti sa svim izazovima koji će se pred njega staviti.

– Prilikom predstavljanja Programa rada za jednogodišnje razdoblje g.Rados istaknuo se jasnom vizijom daljnjeg unapređenja i strateškog planiranja razvoja turizma grada Zadra, uvažavajući ključne zadaće i djelokrug rada TZ-a, proaktivnim pristupom i komunikacijskim vještinama, što je kod većine članova Turističkog vijeća TZ grada Zadra presudilo pri odabiru gospodina Ante Radosa kao najkompetentnijeg kandidata spremnog za preuzimanje funkcije prvog čovjeka turizma grada Zadra, stoji u priopćenju TZ u kojem pojašnjavaju zašto baš Rados.

Dilema je tako konačno riješena, imamo novog direktora, pa tko zadovoljan – a tko ne. Pred njim je težak zadatak; sezona samo što nije, a osim što se “điralo” po sajmovima, turistički djelatnici kažu, vodstvo Turističke zajednice ništa drugo nije radilo.

Uskoro ćemo vidjeti što će Rados po tom pitanju napraviti i kako će valorizirati titulu Zadra kao najbolje europske destinacije 2016.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...