Poseban program HRT 2 HD

HRT će prenositi Europsko nogometno prvenstvo i Olimpijske igre u HD rezoluciji

Agencija ZARAPIX / Pixabay
Tamni način

Hrvatska će radiotelevizija od 10. lipnja do 10. srpnjaeksperimentalno prenositi Europsko nogometno prvenstvo iz Francuske u visokoj kvaliteti (1920 x 1080 HD) kako bi svojim gledateljima pružila što kvalitetniji prijenos utakmica – priopćeno je danas iz HRT-a.

Drugi program Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) u visokoj kvaliteti nosit će oznaku HRT 2 HD, a za njegovo praćenje potrebno je imati HD televizor s ugrađenim DVB-T prijamnikom i MPEG-4 dekoderom. Posebni program HRT 2 HD gledateljima će biti dostupan na zemaljskoj (DVB-T) platformi u digitalnome multipleksu B, u kojemu se inače emitiraju Treći program Hrvatske televizije (HRT – HTV 3) i Četvrti program Hrvatske televizije (HRT – HTV 4), a koji pokriva koji pokriva više od 95% područja Republike Hrvatske.

Europsko nogometno prvenstvo Hrvatska radiotelevizija će, također u HD-u, prenositi i putem svoje multimedijske platforme HRTi, što znači da će gledatelji utakmice moći pratiti i na pametnim telefonima, prijenosnim računalima i tabletima na području Republike Hrvatske. Pritom je posebno važno što će gledatelji zahvaljujući platformi HRTi moći pratiti obje utakmice završnoga kola po skupinama koje se igraju u isto vrijeme.

Osim za Europsko nogometno prvenstvo HRT također namjerava pokrenuti HD kanal i za Ljetne olimpijske igre, koje će se od 5. do 21. kolovoza održati u Rio de Janeiru.

Ostavi komentar koristeći Facebook