Kacigu na glavu, pamet u glavu

Analizirajući statističke podatke o stradavanju vozača i putnika mopeda i motocikala u prometnim nesrećama na području Policijske uprave zadarske od početka ove godine, a u usporedbi s prošlom godinom, evidentno je da je u tim nesrećama pet osoba teško (2015.g. – 4 osobe), a četiri su lakše ozlijeđene ( 2015.g.- 11 osoba).

Najčešće pogreške u tim prometnim nesrećama su: nepropisna i neprilagođena brzina, nepoštivanje prednosti prolaska na raskrižju, alkoholiziranost, nekorištenje zaštitne kacige inepropisno pretjecanjei obilaženje.

Dolaskom ljepšeg vremena, na našim cestama sve je više vozila na dva kotača, a među vozačima i putnicima jedan je broj onih koji ne koriste zaštitnu kacigu, a zanemaruju i ostale elemente osobne zaštite što može biti vrlo opasno u slučaju prometne nesreće.

Radi povećanja razine sigurnosti posebno ove kategorije vozača i putnika, sutra, u petak 15. travnja 2016. godine, od 12 do 18 sati, policija će provesti pojačani nadzor navedene kategorije sudionika u prometu i sankcionirati kršenja prometnih propisa poput nepropisne brzine, oduzimanja prednosti prolaska, nekorištenja zaštitne kacige i vožnje pod utjecajem alkohola.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...