Preko Kalelarge do zlatne kopačke!

U Gradskoj loži na Narodnom trgu otvorena je izložba fotografija posvećena zadarskom nogometašu i europskoj “zlatnoj kopački” 70-tih godina prošlog stoljeća, Josipu Skoblaru.

Na izložbi su se okupili brojni njegovi prijatelji i suigrači te obitelj, a izložba je upriličena povodom skorog uručivanja visokog priznanja francuskoga predsjednika Fancoisa Hollanda, koji je Skoblara proglasio “Vitezom nacionalnog reda za zasluge”.

Stoga je Michele Boccoz, veleposlanica Francuske u Republici Hrvatskoj preko svojeg izaslanika, Gerarda Denegrija, uputila čestitke te istaknula kako je upravo Skoblar utjelovljenje veze između Marseillea i Zadra. U konačnici je poželjela zajednički trenutak slavlja Francuza i Hrvata na Europskom prvenstvu ovoga ljeta kojem je domaćin Francuska.

Josip Skoblar bio je dirnut izložbom i zahvalio je Gradu Zadru i Narodnom muzeju na organizaciji. Prisjetio se svojih početaka na zadarskoj Kalelargi i puta do nogometnog uspjeha.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta te istaknuo kako su hrvatski sportaši naši najvrijedniji i najuspješniji ambasadori.

– Beskrajno smo ponosni što pored tvog imena i tvog djela stoji i ime našeg Zadra! Hvala ti na ljubavi prema Zadru, hvala ti na iznimnim sportskim ostvarenjima i promicanju najvećih sportskih vrijednosti. Zadar se iskreno ponosi tobom, naglasio je gradonačelnik.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...