Proljetni koncert Osnovne glazbene škole Biograd

U atriju Osnovne škole Biograd na Moru u srijedu je održan još jedan u nizu „Proljetni koncert“ učenika i profesora Glazbene škole, koja djeluje u sklopu biogradske osnovne škole. Odjel Glazbene škole obilježava 20-godišnjicu svog rada i postojanja, a ovaj vrijedni jubilej slavi prigodnim koncertima. Od prvog do šestog razreda u školi se obrazuje 120 učenika i to na instrumentima: glasovir, gitara, flauta, tambura i klarinet, a učenike uz solfeggio, teoriju glazbe i orkestar podučava 8 profesora. Juga Čakarun, prof.gitare, Nikolina Gović, prof.gitare, Đurđica Lukačević, prof.klavira, Tatjana Jergan Botunac, prof. klavira, Ivana Pavlović, prof.flaute, Ante Buturić, prof.klarineta i Željko Dretvić, prof.tambure, udruženim snagama priredili su cjelovečernji program Proljetnog koncerta svojih učenika. Ovom prigodom su učenici prvenstveno svojim obiteljima, ali i svim drugim ljubiteljima glazbe, pokazali što su naučili u glazbenoj školi tijekom proteklih godina, a naročito posljednjih nekoliko mjeseci.

Program je započeo „Proljetnim valcerom“ A. Terzibaschitscha, koji su na klaviru četveroručno odsvirale Tonina Jakovljev i Nina Mušćet, obje učenice druge godine klavira. U nastavku programa nastupili su Lea Mršić (flauta, I.o.), Tea Tomašković (gitara, I.o.), Aneta Jović (klarinet, II.o), Lana Deur (klavir, II.o), Karmen Budanović s Leom Mršić kao duo flauta, I.o., Dino Zrilić (gitara, II.o.), Laura Pavičić (klavir, II.o.), Tonina Jakovljev (klavir, II.o.), Ema Mitrović (flauta, II.o.), Loreta Macuka (klavir, III.o.), Karla Bošnjak (klavir, III.o.), Lana Džunić (flauta, III.o.), Grgo Stojanov (gitara, V.o.), Marie Belamarić (klavir, IV.o.), Franka Radas (flauta, VI.o.), Roko Kazija (klavir, V.o.). Na klaviru četveroručno su svirali su učenici treće godine klavira Damjan Jadrešić i Loreta Macuka skladbu A.Dragona Dolazi policija. Iva Erlić (flauta, IV.o.) odsvirala je Serenade Russe, W.Poppa, dok je Mazurku T.Oesterna trio „Belle“ u sastavu Paula Katuša (flauta, IV.o.), Jelena Bačić (klarinet, IV.o.) i Marie Belamarić (klavir, IV.o.). Lucija Mađerić (tambura, VI.o.) i Laura Mikulić (klavir, VI.o.) su sa svojim solo dionicama nastupile posljednje. Mješoviti orkestar Osnovne glazbene škole je za kraj odsvirao dvije skladbe: Air J.S.Bacha i Dida moj A.Dedića. Osim Đurđice Lukačević, prof.klavira, u klavirskoj pratnji učenicima bila je Diana Dundović, prof.solfeggia, a nastupio je i školski zbor.

Inicijator je javnih nastupa u obliku koncerta mladih biogradskih glazbenika ravnateljica Glazbene škole Tatjana Jergan Botunac, prof. koja je u javnosti prepoznata i kao istaknuta klapska voditeljica koja uglazbljuje šansone te pop uspješnice. Bila je ovo prilika za međusobno druženje svih učenika Glazbene škole i da se međusobno bodre i potiču u javnim nastupima pred publikom. Publika je bez sumnje ostala u uvjerenju da se s biogradskim talentima ozbiljno i predano radi, što je i dokazala gromkim pljeskom.

Gostoljubiv prostor atrija Osnovne škole Biograd ispunjen je sobnim cvijećem, naročito je osmišljen i uređen brojnim likovnim i literarnim radovima svojih učenika. Kutak za mlade naprosto odiše radnom atmosferom, a naročito plijeni pozornost rad koji je sudjelovao u LIK16 natjecanju-izložbi učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna u organizaciji MZOS-a i AZOO na temu Mediteran – Mediteran u meni.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...