Tihana Lazović: “Da me pozovu u Hollywood, povela bih i dečka sa sobom!”

Prošlogodišnji hrvatski kandidat za nagradu Oscar i dobitnik nagrade žirija u kategoriji Un Certain Regard na Cannesu – film “Zvizdan” bio je odskočna daska u karijeri 25-godišnje zadarske glumice Tihane Lazović koja nam u razgovoru otkriva kakve reakcije film izaziva kod publike, želi li u Hollywood i što novo sprema.

Puna modrica nakon snimanja

Na svakom su festivalu pitanja o “Zvizdanu” uvijek drugačija. Ljudi u različitim državama različito gledaju film. U Dubaiju su mi prišli Sirijci koji su mi plakali na ramenu jer su toliko bili potreseni filmom. Odvela sam ih na kavu i tješila. To mi je bilo najljepše iskustvo. Svakog dana dobijem poruke na Facebooku od poznatih i nepoznatih ljudi. Slično je bilo i nakon filma „Šuti“, koji je govorio o obiteljskom nasilju. Imam potrebu svima odgovoriti jer mi “feedback” publike puni baterije i daje potvrdu da je ono što radim dobro – zadovoljno će glumica uvrštena među 10 najperspektivnijih europskih glumaca u programa European Shooting Stars 2016. O tom iznimnom uspjehu, kaže, nije ni stigla razmišljati jer je stalno na putu, ali to priznanje otvorilo joj je vrata svjetskoj kinematografiji.

To je dobra stvar jer su me predstavili casting direktorima iz cijelog svijeta. Dobila sam već dosta poziva na audicije iz cijelog svijeta i nadam se da biti i uloga. Vani je to puno drukčije. Čim snimite film, zvijezda ste, a ja u Hrvatskoj prolazim ulicom i nitko me ne prepoznaje. Ovdje ste jedino poznati ako ste na televiziji – kaže Tihana. Za potrebe snimanja “Zvizdana” bez problema i bez pomoći kaskadera iskakala je iz jurećeg automobila, a od kolege Dade Ćosića dobila i pljusku.

Nakon svakog filma puna sam modrica i izgledam kao pretučena žena. Uvijek me čudno gledaju u dućanu kad kupujem kruh. A što se pljuski tiče, moram priznati da i Nives Ivanković ima jaku ruku. Dadi sam rekla da me lupi što jače. Neke se scene moraju odglumiti da izgledaju stvarno. Dadi je svaki put kad bi mi opalio šamar bilo užasno krivo i osjećao se kao da ga je i on dobio – prisjetila se. S redateljem “Zvizdana” Daliborom Matanićem kliknula je na prvu, razumiju se, kaže Tihana, bez suvišnog objašnjavanja pa zato ne čudi što ju je angažirao i na televizijskoj seriji “Novine”.

Bilo je to super iskustvo, pogotovo jer sam se kao novinarka okušala u srednjoj školi. Tada sam intervjuirala neke ljude s kojima danas i radim. U seriji igram Tenu Latinović, mladu novinarku koja je možda jedina potpuno pozitivna ličnost među krupnim zvjerkama – otkriva Tihana detalje o svom liku. Uvijek otvorena i direktna glumica kaže da ne trpi autoritete i uvjerena je da bi je, da je živjela u srednjem vijeku, spalili na lomači zbog stavova pa smo je pitali kako gleda na aktivizam svojih kolega protiv ministra kulture Zlatka Hasanbegovića.

Joj, zeznuta je to tema. Bila sam aktivistica u srednjoj školi, a i sad bih imala puno toga za reći, no ne želim. Volim Hrvatsku, no ipak bih željela otići negdje vani – odlučno kaže.

Tihana je u ljubavnoj vezi s redateljem Ivanom Sikavicom pa je pitamo bi li jednog dana htjela raditi s njim… – Dobro da je redatelj. Hvala Bogu da nije glumac jer tek onda ne bismo mogli zajedno. Mislim da bih mogla bez problema raditi s njim – kaže i spremno odgovara na pitanje što bi napravila da mora birati između karijere u Hollywoodu i ljubavi:

Da dođe do takve situacije, povela bih ga sa sobom. Bilo bi super kad bih bila malo ovdje, malo tamo. Zagreb mi je već postao mali – kaže Tihana. Osim na snimanju filmova, u posljednje vrijeme angažirana je i u mnogim filmskim žirijima.

Žiriranje na festivalima

Zvali su me u Češku, no tamo ne mogu. Ali bit ću u žiriju na festivalu u Wiesbadenu te kod nas u Svetom Ivanu Zelini gdje sam predsjednica žirija kratkometražnog filma“Kratki na brzinu”, koji se odvija od 12. do 15. svibnja. Tome se baš veselim – govori glumica. Osim glume njezina je ljubav i glazba te često svira i nastupa sa svojim bendom Tihana i tatini sinovi, a ono malo slobodnog vremena koje joj ostane provodi doma.

Slobodno vrijeme provodim kao neka baka. Ne izlazim, ne pijem, skroz sam atipična glumica. No dečko i ja imamo projektor pa svaku večer gledamo filmove, zaključila je u razgovoru za Večernji list.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...