Vozači se utrkuju i divljaju? Prijavite i policija će provesti nadzor!

Zbog nepropisne brzine kretanja događa se najviše prometnih nesreća u kojima se gube ljudski životi i nastaju teške ozljede, pokazuje policijska statistika. Vozači koji ne poštuju ograničenja brzine ugrožavaju svoje živote i živote sudionika u prometu, koji voze primjerenim brzinama i poštuju prometne propise.

Stoga će se na području Policijske uprave zadarske, radi smanjenja broja prometnih nesreća, a pogotovo prometnih nesreća s poginulim osobama, provesti 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Od 6 sati 21. travnja do 6 sati 22. travnja 2016. godine, policija će pojačano kontrolirati brzinu vozila i prema vozačima koji ne poštuju ograničenja brzine, primjenjivati sankcije propisane Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

– Pozivamo građane da predlože lokacije, na kojima žele da se nadzire brzina kretanja vozila. Svoje prijedloge mogu dostavljati od 1. do 15. travnja 2016. godine na adresu elektroničke pošte [email protected] . Nakon zaprimljenih prijedloga, policija će analizirati dostavljeno te će odabrati lokacije nadzora brzine kretanja vozila, pogodne za nadzor brzine, javljaju iz zadarske policije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...