Gradska glazba Zadar gostovala u Češkoj!

Članovi Gradske glazbe Zadar, predvođeni dirigentom Draženom Habušom, od 19. do 22. svibnja 2016. gostovali su u Češkoj, u gradu Prachatice gdje su sudjelovali na Međunarodnom festivalu puhačkih orkestara.

Na Festivalu su pored zadarskog orkestra, sudjelovali i Pihalni orkester DKD Svoboda Senovo – Slovenija, Dechovy orchestr mladych Nemčice nad Hanou – Češka, Dechovy orchestr Prachatice – Češka.

Zadarski se orkestar predstavio pripremljenim programom s kojim su nastupili, između ostalog, i na glavnom koncertu svih orkestara.

Osim povorke i glavnog koncerta, veliko finale ovog susreta bio je “Monsterkoncert” kada su sva četiri orkestra zajedno izvodili četiri koračnice: Radetzky marsch, Škoda lasky, Young Amadeus, Europa- Hymne.

Za zadarski je orkestar ovo bila prilika da se predstave i u međunarodnom okvirima, gdje su, kao i uvijek, predstavljali grad Zadar kao jedno od najstarijih glazbenih društava na ovom području.

Tijekom boravka u Češkoj, predstavnike orkestara primio je i gradonačelnik Martin Maly.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Ne zaboravite i preuzeti našu aplikaciju za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...