U Biogradu otvoren International Fishing Expo!

Danas u petak, 27. svibnja 2016. godine u 11:00 sati u Biogradu na Moru održano je svečano otvorenje sajma pod nazivom INTERNATIONAL FISHING EXPO. Organizator ovog sajma ribarske opreme, strojeva i alata, prerađene ribe i ostalih plodova mora je udruga Lokalna akcijska grupa u ribarstvu (eng. naziv Fisheries Local Action Group – FLAG) „Lostura“.

Da je ovo najvažniji događaj na području RH u sektoru ribarstva potvrđuje i činjenica da su otvorenju prisustvovali i održali prigodne govore gospodin Stipe Zrilić – župan Zadarske županije i izaslanik predsjednice Kolinde Grabar – Kitarović, Ivan Knez – gradonačelnik grada Biograda na Moru, Branko Hrg – izaslanik predsjednika Sabora Željka Reinera, Ante Mišura – pomoćnik ministra poljoprivrede, Martina Jantol – pomoćnica ministra turizma te Goran Šarin – pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture, a za vođenje svečanog otvorenja bila je zadužena voditeljica Doris Pinčić Rogoznica.

Nakon otvorenja uslijedio je obilazak izlagačkog prostora u kojem izlagači predstavljaju svoje proizvode, način uzgoja, lova i prerade ribe i morskih proizvoda. Unutar istog prostora izlažu i distributeri ribarske opreme i alata, brodske opreme i mnogi drugi. Domaćini gastro kutka su vrhunski kuhari Hrvatske zaduženi za pripremu raznih morskih delicija za sve posjetitelje koji su se uz navedeno mogli poslužiti vrhunskim vinima i žesticom.

Današnju atmosferu su uljepšale i pripadnice ženske klape „Karmel“, a kao nastavak sajma organiziran je i zabavni program koji otvara klapa „Cambi“ večeras s početkom u 21:00 sat dok će sutra nakon završetka dnevnog programa za zabavu biti zadužen bend „Marijan Ban i Diktatori“.

Ovim sajmom se osim promocije ribarstva, kao tradicionalno jedne od najvažnijih djelatnosti hrvatskog priobalja, čistoće mora i kvalitete morskih proizvoda, u konačnici promiče ugled Hrvatske, ali i zdravlje stanovništva. Rad svih dionika INTERNATIONAL FISHING EXPO-a je usmjeren cilju dodavanja vrijednosti lokalnim ribarskim i akvakulturnim proizvodima te razmjeni iskustava i ostvarivanju potencijalne poslovne suradnje.

Sajam ima financijsku podršku iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo 2014.-2020. te punu podršku predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović, predsjednika Vlade Republike Hrvatske Tihomira Oreškovića, predsjednika Hrvatskog sabora Željka Reinera, Ministarstva poljoprivrede – Uprave ribarstva, Ministarstva turizma RH, Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, HGK, HOK, Zadarske županije, Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije, LAG-a LAURA, Grada Biograda na Moru, Turističke zajednice Biograd na Moru, Udruge Koordinacija koćara Hrvatske i brojnih drugih institucija i medija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...