Šesti okršaj Modrića i Ronalda – Christiano pet puta slavio protiv Luke

Luka Modrić vs. Cristiano Ronaldo.

Bit će to šesti okršaj inače velikih prijatelja, a Modrić dosad nijednom nije slavio protiv portugalskog nogometaša.

Pet puta su jedan protiv drugog igrali u klupskim dresovima, a posljednji okršaj dogodio se u dresovima reprezentacija.

Prvi put su igrali u prosincu 2008. godine, Modrić je nastupio za Tottenham, a Ronaldo za United. Utakmica je završila bez golova, a Hrvat i Portugalac su na travnjaku proveli svih 90 minuta.

Ronaldo je do prve pobjede protiv Modrića stigao u FA Kupu u kojem je United slavio s 2:1 protiv Tottenhama, a u proljeće 2009. odigrali su najuzbudljiviju utakmicu. Tottenham je na Old Traffordu poveo nakon akcije Ćorluke i Benta, a Luka Modrić je zabio za 0:2. Međutim, na krilima Ronalda koji je zabio dva gola United je preokrenuo i slavio s 5:2.
Posljednje klupske okršaje imali su nakon što je Ronaldo otišao u Real s kojim je u četvrtfinalu Lige prvaka s ukupnih 5:0 pobijedio Tottenham. Ronaldo je u domaćoj pobjedi 4:0 zabio jedan gol, a odlučio je i susret u Londonu u kojem je Modrića u drugom dijelu zamijenio Kranjčar.

Jedinu međusobnu utakmicu u dresu reprezentacije odigrali su 2013. godine kada je Portugal u prijateljskom susretu u Ženevi slavio s 1:0. Jedini strijelac bio je, naravno, Ronaldo koji je s ruba kaznenog prostora matirao Subašića. Ronaldo je bio igrač utakmice, a Modrić, koji je tada već nastupao s Portugalcem u Realu, bio je među boljima u hrvatskoj momčadi koju je vodio Igor Štimac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...